Prvi Sajam folklora na Goliji

Na planini Goliji, u centru Odvraćenice,  u nedelju 7. jula održaće se prvi Sajma folklora pod nazivom „Sa Golije kolo se vije“.

Organizator manifestacije je KUD ’’Moravica’’ iz Ivanjice, uz pomoć većeg broja sponzora, dok je pokrovitelj vila „Jela“ sa Golije.

IL-odvraćenica Prvi Sajam folklora na Goliji

Na prvoj smotri folklora učestvuju KUD ’’ Moravica’’ iz Ivanjice, KUD ’’Raška’’ iz Raške, KUD  ’’Kraljevačka riznica’’ iz Kraljeva, KUD  ’’Golija’’ iz Novog Pazara, ženska pevačka grupa „Bele rade“ i muška pevačka grupa „Klekovački  žubor“ iz Ivanjice.

„Cilj nam je da oživimo Goliju i da na Odvraćenici, budućem skijaškom centru, ovu manifestaciju omasovimo. S obzirom na to se ova planina intenzivno razvija, smatramo da je jedan ovakav festival najbolji način da pokažemo, ali i očuvamo, kulturni identitet ovog  kraja“-rekao je Miloš Nešković, jedan od organizatora festivala.

IL-miloš-nešković Prvi Sajam folklora na Goliji

Iz organizacije su, takođe, uputili poziv svim ljubiteljima tradicionalne igre i pesme da prisustvuju događaju, čiji program počinje u 13 časova.

You may also like...

1 Response

  1. Sandro kaže:

    Cestitam na viziji, ideji,obavezno dolazim, potrudicu se da ubedim prijatelje Italijane da posetimo zajedno ovu jednu od lepsih planina Srbije, ako ne i najlepsu. Pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *