Deset godina Nušićevanja – Promocija ivanjičkog festivala u Podgorici

IL-nusicebanje-u-podgorici-3 Deset godina Nušićevanja - Promocija ivanjičkog festivala u Podgorici

Ivanjički festival kulture, zabave i humora ove godine slavi veliki jubilej, deset godina uspešnog Nušićevanja u srpskoj varošici. Promcija Nušićijade koja će u programskom i organizacinom smislu biti dostojna jubileja, intezivna je u grdovima Srbije ali i u okruženju.

U prostorijama Delta Sitija u Podgorici, glumac Milan Milosavljević ( Branislav Nušić), kostimirani volonteri, predstavnici TO Ivanjica, uspešno su promovisali jubilarnu Nušićijadu koja se u Ivanjici održava od 23. do 25. avgusta.

IL-nusicebanje-u-podgorici-1 Deset godina Nušićevanja - Promocija ivanjičkog festivala u Podgorici

Mlade volonterke Nušićijade, odevene u kostime sa početka 20. veka dočarale su kako Ivanjica izgleda svake godine u poslednjoj  sedmici avgusta kada se organizuje festival.  Podgoričani su mogli na kratko da osete duh ovog festivala i upoznaju se sa  zanimljivim , zabavno edukativnim programom jedinstvenim u regionu.

Glumac  Milan Milosvljević je tokom promocije istakao da Nušićevi  regruti, uniformisani u kostime njegovog doba, pokušavaju da vrate ona stara dobra vremena s’ početka 20. veka kada je Ivanjica bila prava srpaka varoš., kada se boemisalo, uživalo u dobroj muzici i hrani.

IL-nusicebanje-u-podgorici-4 Deset godina Nušićevanja - Promocija ivanjičkog festivala u Podgorici

Za zainteresovane posetioce organizovao je i kviz znanja, a svakoga ko se pokazao kao dobar poznavalac njegovih dela, Milosavljević (Nušić) darivao je suvenirima festivala.

Deset godina Nušićevanja je jubilej koji nas obavezuje da ove godine u svakom smislu budemo bolji, istakao je Miloje Ostojić iz TO Ivanjica.

IL-nusicebanje-u-podgorici-5 Deset godina Nušićevanja - Promocija ivanjičkog festivala u Podgorici

Nesebičnu podršku u organizaciji i promociji Nušićijade u Podgorici dao je član tima ivanjičkog festivala, Ivan Ipe Petrović, rođeni Ivanjičanin koji živi i radi u Podgorici.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *