Sabor trubača uspešno promovisan u Crnoj Gori – Trube se orile Budvom, Herceg Novim i Igalom

U okviru promocije koju je u Budvi, Herceg Novom i Igalu, organizovala Turistička regija Zapadne Srbije predstavio se i ovogodišnji Sabor trubača u Guči. Najbolji trubački orkestri Srbije zagrmeli su crnogorskim primorjem a mnogobrojni turisti sa oduševljenjem su prihvatili ritam limenih instrumenata.

Uz direktora Turističke organizacije Dragačevo, Bilija Vulovića, u defileu koji je priošao ulicama Budve učestvovao je i aktuelni gradonačelnik Marko Bato Carević. Promotivni defile Sabora trubača u Herceg Novom podržao je predsednik Skupštine opštine, Ivan Otović.

IL-promocija-Guca-TEKST- Sabor trubača uspešno promovisan u Crnoj Gori - Trube se orile Budvom, Herceg Novim i Igalom

-Trudili smo se da na jedan zanimljiv način u Crnoj Gori  promovišemo Sabor trubača i donesemo na mediteran deo atmosfere koja vlada Gučom tokom festivala. Uz trubače i defile u ova tri grada, održana je i konferencija za štampu u Podgorici tako da mogu oceniti kako je promocija bila više nego uspešna. Zahvaljujuemo se gradonačelniku Budve i predsedniku SO Herceg Novi na sjajnom gostoprimstvu i saradnji koja će u narednom periodu biti još uspešnija. -istakao je Vulović.

Ovogodišnji  Dragačevski sabor trubača u Guči biće održan od 13. do 15. avgusta. Nakon turbulentnog perioda koji je festival pratio u programskom smislu prethodnih godina, organizatori su sada saglasni da se Sabor mora vratiti izvornim tradicionalnim vrednostima. Stoga su ozbiljnu ulogu u pripremi sadržaja preuzeli članovi Programskog saveta, književnik Matija Bećković, predsednik Matice srpske, Dragan Stanić i Živorad Žika Aleksić, predsednik Kulturne zajednice Srbije.

IL-promocija-Guca-TEKST-1- Sabor trubača uspešno promovisan u Crnoj Gori - Trube se orile Budvom, Herceg Novim i Igalom

– Fokus je stavljen na izvornost Sabora trubača pa ćemo ove godine mnogo više pažnje posvetiti kulturnom sadržaju, izložbama, sajmu knjiga, turističkoj ponudi ovog kraja i naravno trubačkim orkestrima koji su osnov čitave manifestacije.-zaključio je direktor TO Dragačevo, Bili Vulović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *