Tim koji i za Božić spasava ljude (VIDEO)

Za momke iz ivanjičkog tima za deovanje u vanrednim situacijama i pripadnike Gorske službe spasavanja Srbije nema odmora ni za Božić. Dok su drugi ovaj veliki hrišćanski praznik obeležavali svečano, oni su evakuisali staricu sa polomljenim kukom koja živi na nepristupačnom terenu do koga vozilo hitne pomoći nije moglo stići.

IL-tim-spasavanje-ivanjica Tim koji i za Božić spasava ljude (VIDEO)

Ovo je teći slučaj evakuacije u poslednjih dvadesetak dana koji je, tim za delovanje u vanrednim situacijama, uspešno realizovao. Na temperaturama i preko dvadeset stepeni u minusu stizali su tamo gde drugi niko nije mogao. I to sve na bazi volonterizma, iz čiste ljubavi, u želji da pomognu drugima.

Važnost jednog ovakvog tima prepoznala je i lokalna samouprava pa su se potrudili da im nabave potrebnu opremu kako bi što efektnije delovali u vanrednim situacijama.

Uz dobru međusobnu komunikaciju i saradnju, tim za delovanje u vanrednim situacijama, lokalna samouprava i relevantne institucije i najteže situacije uspešno rešavaju.

You may also like...

2 Responses

  1. Marko kaže:

    Svaka cast momci.

  2. ZoS@ kaže:

    Svaka čast za momke, koji su za ponos i porodicama i gradu. Madi, stasiti, spretni, hrabri. Potrebno ih je podržati sa svih mogućih strana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *