Rekonstrukcija semaforske signalizacije „Pera pešak“

ILprilike-signalizacija-semafor2 Rekonstrukcija semaforske signalizacije „Pera pešak“

Opštinska uprava Opštine Ivanjca pokrenula je akciju rekonstrukcije postojeće semaforske signalizacije „Pera – Pešak“ na četiri lokacije:

  •     – Pešački prelaz na  ulazu u Osnovnu Školu „Sreten Lazarević“
  •     – Pešački prelaz  u naselju Prilike
  •     –  Na pešakom prelazu u naselju Senjak ( preko puta hladnjače Ledenice)
  •      – Na pešačkom prelazu u naselju Sađavac ( preko puta firme bivši Metalac)

Rekonstrukcija obuhvata vraćanje  semafora u ispravno stanje, sa izgradnjom novih sistema solarnog napajanja, izvedenih  led modulima u cilju smanjenja potrošnje električne energije, a sve u skladu sa evropskim standardima  EN 12368, zarad  bolje bezbednosti svih  učesnika u saobraćaju.

U ponedeljak je izvršeno osposobljavanje semafora kod Osnovne  škole u Prilikama i u naseljenom mestu Prilike,. Ovi semafori pored solarnog  imaju i  obezbeđeno napajanje sa postojeće  elektrodistributivne mreže.

ILprilike-signalizacija-semafor Rekonstrukcija semaforske signalizacije „Pera pešak“

U narednom periodu, a najkasnije  do 30 dana, biće izvršena rekonstrukcija i preostala dva semafora u naselju Sađavac i Senjak (dati perod predstavlja vreme isporuke potrebnog sistema solarnog napajanja sa pretećim sistemom regulacije napajanja) za date semafora, a  koji jedino imaju takvu mogućnost napajanja) . Planiarana  sredstva  za rekonstrukciju datih semafora iznose 190.000,00 rdinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *