Ivanjica dobila tim za delovanje u nesrećama

IL-CK-tim-za-nesrece2 Ivanjica dobila tim za delovanje u nesrećama

Crveni krst Ivanjica, uz podršku Crvenog krsta Srbije, organizovao je trodnevnu obuku u Devićima gde su aktivisti ove humanitarne organizacije uspešno savladali osnovni nivo obučavanja jedinice za delovanje u nesrećama. Za početak naredne godine planiran je napredni nivo Specijalističke obuke za spasavanje, evakuciju i zbrinjavanje u ekstremnim zimskim uslovima.

Obuka je vršena u realnim terenskim uslovima, a u toku godine uz stalne pokazne vežbe, treninge i usavršavanje, članovi navedene jedinice biće obučeni za izvršavanje najsloženijih zadataka na zaštiti i spasavanju ugroženog stanovništva.

IL-CK-tim-za-nesrece Ivanjica dobila tim za delovanje u nesrećama

Formiranje ovog tima je od velikog značaja redovnim službama u cilju preventive ali i operativnog delovanja na zaštiti i spasavanju sugrađana u vreme vanredne situacije. Takođe, kada redovne službe nisu u mogućnosti da svojim kapacitetima odgovore na posledice bilo kakvih drugih vrsta nesreća tim će moći da pritekne u pomoć i ojača  strukturu spasilačkih i drugih hitnih službi.

IL-CK-tim-za-nesrece4 Ivanjica dobila tim za delovanje u nesrećama

Svi članovi jednice su u potpunosti osposobljeni za pružanje prve pomoći, a u narednom periodu će proći i obuke vezane za vožnju specijalizovanih vozila za transport povređenih i korišćenje opreme za spasavanje što će u velikoj meri doprineti opštoj pripravnosti u slučaju potrebe.

Neizmeru pomoć u trodnevnoj obuci aktivistima Crvenog krsta Ivanjica, pružili su zaposleni u Osnovnoj školi ‘’Nedeljko Košanin’’ u Devićima.

IL-CK-tim-za-nesrece3 Ivanjica dobila tim za delovanje u nesrećama

Ova obuka sprovedena je u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Srbije i novima Zakonom o Smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama gde je jasno predviđena uloga Crvenog krsta u prevenciji i odgovoru na posledice elementarnih nepogoda.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *