70 godina preduzeća ”MB Namenska” iz Lučana (VIDEO)

IL-70-MB-namenska-Lucani 70 godina preduzeća ''MB Namenska'' iz Lučana (VIDEO)

Veliki jubilej, 70 godina postojanja prduzeća ’’Milan Blagojević-Namenska’’, obeležen je svečanom akdemijom u Domu kulture Lučani. Pored velikog broja zvanica svečanosti je prisustvovao i  ministar odbrane, Aleksandar Vulin koji je istakao da je ovo preduzeće tokom turbulentnih godina delilo sudbinu svoje zemlje, svog naroda i pokazalo da i u najtežim vremenima ima hrabrosti i snage da se uspravi.

On je dodao da je to jedna od najboljih fabrika odbrambene industrije Srbije, koja najveći deo svog plasmana ostvaruje u instranstvu, kroz izvoz i time doprinosi rezultatima čitave naše industrije.

IL-70-MB-namenska-Lucani-vulin-milovanovic 70 godina preduzeća ''MB Namenska'' iz Lučana (VIDEO)

Generalni direktor predueća ‘’Milan Blagojević-Namenska’’ , Radoš Milovanović, rekao je da se u proteklih 10 godina danonoćnim radom, unapređenjem tehlogoje, podizanjem kvaliteta proizvoda i osvajanjem novih tržišta postigao veliki napredak pa je srpski barut postao svetski brend.

Kako Milovanović ističe, Vlada Republike Srbije prepoznala je značaj i ulogu tog preduzeća i ulaganjima podržala njegov razvoj.

U znak zahvalnosti za saradnju, podršku i poverenje u proteklom periodu, preduzeće “Milan Blagojević – Namenska” dodelilo je plakete najistaknutijim institucijama i poslovnim partnerima.

Plaketu, koju je dobilo Ministarstvo odbrane, primio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, a generalni direktor Milovanović uručio je plakete i predstavnicima Vojne kontrole kvaliteta Ministarstva odbrane, Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije, preduzeća “Prvi partizan – Užice“, “Sloboda – Čačak“, “Krušik – Valjevo“, Tehničkog remontnog zavoda – Kragujevac, firmi “EMCO” iz Bugarske, “Romarm” iz Rumunije, “Igman” i “Pretis” iz Bosne i Hercegovine, “Eurobusineš” iz Mađarske.

IL-70-MB-namenska-Lucani-2 70 godina preduzeća ''MB Namenska'' iz Lučana (VIDEO)

Ministar odbrne, Aleksandar Vulin dodelio je priznanje Ministarstva odbrane prduzeću “Milan Blagojević – Namenska” i plaketu za lični doprinos razvoju i napretku fabrike, generalnom direktoru, Radošu Milovanoviću.

Preduzeću iz Lučana, koje je važan deo odbrambenog sistema Republike Srbije i zamajac razvoja opštine Lučani, dodeljeno je i tradicionalne priznanje Privredne komore Srbije, koje je generalnom direktoru preduzeća uručila Nermina Ljubović.

IL-70-MB-namenska-Lucani-4 70 godina preduzeća ''MB Namenska'' iz Lučana (VIDEO)

U umetničkom delu svečane akademije, nastupili su vokalni solisti Katarina Božić i Oliver Njego u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *