Obeleženo 146.godina postojanja škole u Prilikama (VIDEO)

Osnovna škola „Sreten Lazarević“ u Prilikama prigodnom svečanošću obeležila je 146. godina postojanja.

IL-dan-skole-prilike Obeleženo 146.godina postojanja škole u Prilikama (VIDEO)

Pristutnima se prvo obratio direktor ove ustanove, Miladin Božović, koji je istakao da je prilička škola što je starija sve lepša, a potom, nagradio učenike koji su poslali najbolje radove na temu „Pričala mi stara lipa“, konkurs koji je ova škola organizovala povodom uređivanja novog školskog parka.

Ovim povodom podeljene su i jubilarne nagrade- za deset godina rada u ovoj prosvetnoj ustanovi kao profesorka srpskog jezika i književnosti nagradu je dobila Radmila Kostić, dok je učiteljica Mirjana Aničić nagrađena za 30 godina posvećenog rada i truda u ovoj školi.

Talentovani učenici su, potom, pokazali svoje umeće u sviranju, recitovanju i pevanju, u okviru programa koji je priredio školski tim za kulturu.

I ovogodišnja predstava pod nazivom „Moja osećanja“, koju su učenici pripremali sa profesorkom srpskog jezika i književnosti Vericom Kostić pobrala je sve čestitke.

Najponosniji bio je direktor osnovne škole Miladin Božović, koji je pohvalio rad kolektiva i istakao buduće planove.

Osim prijatelja škole, bivših učenika i meštana, svečanosti su prisustvovali predstavnici iz lokalne samouprave, kao i sveštenstvo.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *