Sjajan uspeh Ivanjičanina Raška Vujovića na triatlonu u Crnoj Gori

U organizaciji Triatlon kluba “Kotor”, uz tehničku podršku Triatlon klubova “Herceg Novi” i “Podgorica”, u Nacionalnom parku “Durmitor” dana 31.07.2021. godine, održan je po prvi put Xtreme Triatlon na half distanci pod nazivom “CROWN OF MONTENEGRO” Durmitor Xtreme Triathlon.

IL-triatlon Sjajan uspeh Ivanjičanina Raška Vujovića na triatlonu u Crnoj Gori
U ovoj jedinstvenoj trci Ivanjica, ali i Srbija imala je samo jednog predstavnika, Raška Vujovića, člana sportskog kluba “MY GYM” Ivanjica, koji ima 46 godina i trku je uspešno završio za 9 sati i 35 minuta, a limit za zavrsetak trke bio je 12 sati.
Trka je obuhvatala 3 discipline: plivanje 1900 m na Vražjem jezeru, na nadmorskoj visini od 1411 m, zatim vožnju biciklom u dužini od 92,8 km legendarnim Durmitorskim prstenom s ukupnom elevacijom od 2.150 m, a potom trčanje u dužini od 21,1 km (kombinacija trčanja asfaltom i trail trčanja kojim se povezuje 5 ledničkih durmitorskih jezera, s ukupnom elevacijom od 487 m i finišom na Crnom jezeru). Pored ekstremnih uslova na biciklističkoj stazi koja je izuzetno teška, a na pojedinim delovima i opasna, trku je pratila i ekstremna temperatura od preko 30 stepeni.
Koliko je trka zahtevna govori podatak da se prijavilo ukupno 29 takmičara i to iz Nemačke, Poljske, Hrvatske i Crne Gore, kao i 5 štafeta, a da je trku uspelo da završi 20 takmičara koji su se takmičili samostalno u sve 3 discipline.
Jedini predstavnik našeg grada, ali i Srbije u ukupnom plasmanu zauzeo je 13 mesto takmičeći se sa najboljim triatloncima iz ostalih država u ovoj disciplini.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *