Nabavljen ”Neurofidbek”, aparat za decu sa posebnim potrebama

Društvo za Cerebralnu i dečij paralizu Ivanjica i Crveni krst  u okviru projekta „Unapređivanje terapeutskih i savetodavnih usluga u Dnevnom centru za decu i mlade sa teškoćama u razvoju’’  nabavili su aparat Neurofidbek. On je prevashodno namenjen pilotima NASE za vežbe pažnje, koncentracije i fokusa, isti je našao primenu i u radu sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Vrednost aparata je  1.100.000 dinara , a vrednost celog projekta je 2.104.424 dinara i finansira ga Evropski PROGRES (sredstva vlade Republike Srbije, Švajcarske i Evropske Unije)

Stanja kod kojih se primenjuje Neurofidbek su poremećaji iz autističnog spektra, ADHD, ADD, epilepsija, problemi u učenju, Touretov sy, tikovi, mucanje, impulsivnost, depresije, fobije, Migrene i terapije kontrole stresa..,

Neurofidbek omogućava terapeutu kompletnu fiziološku sliku korisnika (EEG, EKG, vlažnost kože, rad srca, telesnu temperaturu, EMG) i kao terapiju postavlja aplikacije kojom korisnik upravlja svojim umom. Ovaj vid terapije predstavlja inovaciju u našoj zemlji, jedina institucija koja ima neurofidbek je Zavod za psihofiziološke poremećaje govora u Beogradu i sada Ivanjičani.

  • Ovaj vid terapije daje nam mogućnost da pored svih usluga koje radimo, omogućimo deci i roditeljima iz ovog dela Srbije ranu dijagnostiku i tretman.-kažu u Dnevnom centru za decu i mlade sa teškoćama u razvoju u Ivanjici.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *