Opštinski konkurs za podsticajna sredstva u seoskom turizmu

Opštinska uprava opštine Ivanjica, raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na svojoj teritoriji u ovoj godini. Cilj je stvaranje uslova za unapređenje i obezbeđenje kvalitetnih ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskim turističkim domaćinstvima, a samim tim i unapređenje ruralne ekonomije i kvaliteta života na seoskom području.

IL-devici-tooi Opštinski konkurs za podsticajna sredstva u seoskom turizmu

Podsticaji obuhvataju podršku investicionog i tekućeg održavanja postojećih objekata domaće radinosti ili seoskog turističkog domaćinstva kao i postojećih autentičnih seoskih objekata uz očuvanje narodnog graditeljstva i tradicionalne arhitekture, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u poslovima domaće radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu. Podsticaji se takođe odnose na adaptaciju kupatila, saune, kuhinje i uvođenje sistema centralnog grejanja, radove investicionog održavanja u cilju privođenja nameni autentičnih objekata na selu – vodenica, vetrenjača…, u funkciji seoskog turizma.

Korisnici bespovratna sredstva mogu upotrebiti za poboljšanje pratećih sadržaja u oblasti rekreacije i nabavke dvorišnog mobilijara, izgradnju nadzemnih i ukopanih bazena, parterno uređenje dvorišta, opremanje objekata i promociju nepoljoprivrednih aktivnosti na selu putem izrade ili modernizacije i profesionalizacije turističkih internet stranica i drugih promotivnih aktivnosti.

Pravo na korišćenje novčanih sredstava ima fizičko lice čiji su ugostiteljski objekti kategorisani kao seosko turističko domaćinstvo ili kuća, soba ili apartman u domaćoj radinosti i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, ako imaju zaključen ugovor sa Turističkom organizacijom opštine Ivanjica.

Za realizaciju ovog konkursa, opština Ivanjica je iz budžeta izdvojila 2.000.000 dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *