Obuka o jačanju kapaciteta za korišćenje pretpristupnih fondova EU (VIDEO)

IL-seminar-ARRA Obuka o jačanju kapaciteta za korišćenje pretpristupnih fondova EU (VIDEO)

Regionalna agencija Srbije odobrila je Regionalnoj agenciji za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga, kao nosiocu projekta ‘’Regionalna saradnja i jačanje kapaciteta za korišćenje pretpristupnih fondova i sprovođenje kohezione politike za razvoj regiona’’,  bespovratna sredstva od 1.270.780 dinara.

Projekat traje osamnaest meseci i sprovodi se u partnerstvusa gradovima Čačak i Kraljevo i opštinama Raška i Ivanjica. Ukupna vrednost projekta je 2.585.531 dinara.

Dvodnevnu obuku u Ivanjici sproveli su renomirani eksperti a cilj projekta je da se o jačaju kapaciteta partnera o čemu govori  Mirjana Stamenković, savetnik za ekonomski razvoj.

Poslednja aktivnost u okviru projekta je Regionalna konferencija u Kraljevu čija je krovna tema posvećena pregovorima o članstvu u EU i pitanjima regionalnog razvoja. Očekuje se 70 učesnika među kojima ćebiti predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva za Evropske integracije, Razvojne agencijeSrbije, SKGO, gosti iz slovenačke RRA Zasavje, predstavnici JLS.

Regionalna konferencija sastojaće se iz nekoliko panela

-Pregovori RS u okviru poglavlja 22.

-Koheziona politika EU posle 2020. godine.

-Iskustva slovenačkih JLS I RRA u procesu apsorpcije dostupnih fondova u EU. -Da li su JLS u Srbije spremne za strukturne fondove EU?

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *