Jedinstveni ”drive-in restoran” na novom autoputu

Zadatak da osmisle različite sadržaje za putnike koji prolaze deonicom autoputa Ljig-Preljina, koji je postavljen na regionalnom takmičenju Poslovni izazov održanom u sredu u Čačku, najbolje je uradio tim broj 22 koji je osvojio prvu nagradu i plasirao se na nacionalno finale. Ovaj tim činili su učenici iz Gimnazije u Sjenici, Medicinske škole u Kragujevcu, Ekonomske škole u Užicu, Gimnazije u Gornjem Milanovcu i Ekonomske škole u Guči.

Takmičenje je okupilo 115 učenika iz 26 srednjih škola iz Arilja, Užica, Batočine, Svilajnca, Novog Pazara, Prijepolja, Gornjeg Milanovca, Guče, Knića, Ivanjice, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Lučana, Požege, Paraćina, Sjenice, Topole, Trstenika i Čačka, a svi su bili grupisani u timove od po 5 učenika iz različitih škola.

IL-pobednicki-tim Jedinstveni ''drive-in restoran'' na novom autoputu

Pobednički tim

Hteli smo da putnicima omogućimo da uživaju u zdravoj hrani i da istovremeno iskoristimo lokalne resurse, pa smo razvili ideju o prodaji organske hrane u jedinstvenom drive-in restoranu na tom delu autoputa. Lako smo došli do ideje jer smo se super slagali kao tim iako smo se upoznali tek jutros, a u radu nam je savetima pomogao i naš poslovni mentor Slobodan ”, izjavili su Nada, Almin, Luka, Jovana i Anđelija, članovi pobedničkog tima.

Timovi su osmišljavali rešenje problema koji im je postavljen i kreirali biznis planove koje su na kraju dana prezentovali članovima žirija.

IL-nemanja-glavinic Jedinstveni ''drive-in restoran'' na novom autoputu

Nemanja Glavinić

Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, izjavio je Nemanja Glavinić iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednici finala će učestvovati i na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2017. godine zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, UniCredit banke i kompanije KPMG, kao i Ministarstva privrede u okviru projekta Godina preduzetništva.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *