Radovi na sanaciji Crnjevskog mosta za sada ne kasne

Špekulacije pojedinih lokalnih medija o tome da će rok za završetak sanacije i rekonstrukcije Crnjevskog mosta preko reke Moravice u Ivanjici biti probijen, uprava izvođača radova na ovom infrastrukturnom objektu, preduzeća „Granit Plus“ iz Užica oglasila se kratkim saopštenjem u kome se negiraju ovakve tvrdnje.

IL-granitplus Radovi na sanaciji Crnjevskog mosta za sada ne kasne

  • „Radovi na kompletnoj sanaciji i rekonstrukciji mosta na Moravici u naselju Crnjevo u Ivanjici se odvijaju predviđenom dinamikom i nema kašnjenja u njihovoj realizaciji. Izvođač radova uveden je u posao 07. maja ove godine, a predviđeni rok za njegov završetak je šest meseci, odnosno 3. novembar 2018. godine, bez uračunatih obustava po nalogu nadzornog inženjera”, stoji u saopštenju.

U razloge za obustavu „Granit Plus“ navodi izmeštanje postojeće PTT instalacije i optičkih kablova, što kako objašnjavaju nije njihova nadležnost kao izvođača, dok radove na pobijanju šipova nije bilo moguće izvesti u predviđenom roku zbog visokog vodostaja reke Moravice kao i zbog potrebe preprojektovanja tehnologije izvođenja istih.

Saobraćaj preko Crnjevskog mosta je potpuno obustavljen i odvija se alternativnim pravcima. Frekventnost saobraćaja na prilazima mostu zbog polaska učenika u školu koja se nalazi u neposrednoj blizini mosta je povećana, pa nadležni apeluju na maksimalan oprez za volanom i strpljenje. Jedna traka mosta je otvorena za pešake, prevashodno za đake, uz sve potrebne mere bezbednosti.

You may also like...

2 Responses

  1. sale kaže:

    Ne kasne,a trebalu da se zavrse do 20.avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *