Ivanjičanin Tomislav Nikolić na Olimpijskom triatlonu u Sloveniji

U Sloveniji u organizaciji triatlon kluba “Trisport Kamnik”, u subotu 3. septembra, održano je takmičenje u triatlonu pod nazivom ,,TRIGLAV TRIATLON BLED 2022″ , gde je Ivanjica, ali i Srbija imala svog predstavnika, Ivanjičanina Tomislava Nikolića.

Nikolić se nadmetao sa najspremnijim triatloncima u disciplini Olimpijskog triatlona koji su došli većinom iz evropskih zemalja, kao i sa predstavnicima USA koji su takodje uzeli učešće na ovom prestižnom takmičenju sa tradicijom još od 1984. godine.

Plivački segment u dužini od 1500 metara održan je u kristalno čistoj vodi Bledskog jezera koje se nalazi u srcu Julijskih Alpa. Plivalo se do čuvenog ostrva na Bledskom jezeru, crkve Kraljice Marije, nakon čega je biciklistička trka nastavljena ka Bohinjskom jezeru u ukupnoj dužini od 50 kilometara. Trkački segment u dužini od 10 kilometara održan je oko Bohinjskog jezera o čijim je lepotama bespredmetno govoriti.

slika-tomooooo Ivanjičanin Tomislav Nikolić na Olimpijskom triatlonu u Sloveniji

Zbog svojih prirodnih lepota, ali i zbog zahtevnosti staza ovaj triatlon spada među najposećenije triatlone u Evropi.

Tomislav Nikolić iz Ivanjice zaslužuje sve čestitke za učešće u ovoj veoma zahtevnoj trci, kao i za ostvaren, odličnan  rezultat.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *