Festival ”Na sopstveni pogon” – ”Interakcija na turneji”

Premijera dokumentaraca snimljenih tokom 13. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“,u okviru festivala “Na soptveni pogon” u Ivanjici 7. septembra (19 časova) u Domu kulture.

IL-interakcija-na-turneji Festival ''Na sopstveni pogon'' - ''Interakcija na turneji"

Program “Interakcija na turneji” realizuje NFC Filmart u partnerstvu sa MostArt-om iz Ivanjice i Domom kulture u okviru festivala ‘’Na sopstveni pogon’’ koji je od 2. do 30. septembra 2018. godine realizovala Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije NKSS na dvanaest lokacija u Srbiji – Beloj Crkvi, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Ivanjici, Požegi, Novom Sadu, Novom Pazaru, Banatskoj Dubici, Šapcu, Zrenjaninu i Subotici.

Program fimova “Interakcija na turneji”:

  1. film “Žeteoci“, rediteljka Gala Negrello – film snimljen u Ivanjici
  2. film “Gonjeni lovac“, rediteljka Siham Hinawi – film snimljen u Čačku
  3. film “Osamdeset dinara“, rediteljka Inma De Reyes (Eyes) – film snimljen u Užicu

Nakon projekcije filma biće predstavljena i glavna junakinja ivanjičkog dokumentarca, Ruža, a u  dijalogu će učestvovati i lokalni koordinator produkcije, Aleksandar Dimitrijevic iz MostArt organizacije. Tom prilikom organizatori ovog projekta zahvaliće se brojnim partnerima i prijateljima iz Ivanjice.

fb-cover-2 Festival ''Na sopstveni pogon'' - ''Interakcija na turneji"

Festival Na sopstveni pogon se realizuje pod sloganom „Novi prostori kulture“ i obeležava mesta akcije članica asocijacije koje udruženo istražuju mogućnosti savremenih umetničkih praksi. Intervencijom, razgovorom i pozivom na saradnju interdisciplinarni program ovogodišnjeg festivala bavi se mogućnostima i snagama lokalnih zajednica da samostalno kreiraju nova polja delovanja pojedinaca i kolektiva. Odnos prema zajedničkoj kulturi tiče se kako stvaralaca, tako i donosilaca odluka, publike, institucija i drugih aktera. U okviru festivala učestvovaće preko 35 organizacija, udruženja, kulturnih centara, inicijativa i neformalnih grupa, od kojih su 16 članice NKSS-a, sa više od 20 različitih programa.

Festival podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Heinrich-Böll-Stiftung.

Detaljan kalendar festivala možete preuzeti ovde www.nsp.nezavisnakultura.net/kalendar , a više o festivalu možete pogledati na sajtu www.nsp.nezavisnakultura.net.

 

Interkacija kreće na turneju!

Prvo odredište – Ivanjica – petak, 7. septembar u 19 časova.

Ulaz je slobodan!

You may also like...

1 Response

  1. RAKO kaže:

    Bravo za Dejana i Aleksandra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *