Janković posetio prestonicu trube

Lider Pokreta slobodnih građana i nekadašnji kandidat za predsednika Srbije, Saša Janković, posetio je juče Lučane i Guču. Razlog njegovog dolaska su lokalni izbori u ovoj opštini koji bi trebalo da budu raspisani do kraja godine.

IL-lamontana-logo-TEXT Janković posetio prestonicu trube

Kako je Janković istakao Pokret slobodnih građana u okviru svoje kampanje ponudiće program za bolji i dostajanstveniji život u Srbiji.

  • Život bez straha, stresa i neizvesnosti jer smatramo da možemo bolje od aktuelne vlasti, a građani to i zaslužuju. U našoj zemlji ne postoji razlika izmedju sela i grada jer niko više nije zadovoljan. Vlada osećaj nesigurnosti, zbog cene maline, posla, egzistencije. Želimo da pokažemo da ta nesigurnost nije nužna. Srbija je nažalost zemlja sa najmanjom stopom privrednog rasa i najvećim socijalnim razlikama. Imamo jasanu politiku  koja će ljudima dati sigurnost, recimo ukoliko ulože u malinu da znaju šta to znači za njih u narednih  par godina, da ih dražava podrži a ne tamo neke nakupce. Ako se otvara nova fabrika nema logike da se strancima daju bolji uslovi nego građanima Srbije. Ljudima treba elementarna sigurnost, a mi to možemo da ponudimo.-rekao je Janaković.

Pokret slobodnih građana je prvi tražio ujedinjenje opozicije ali ne po svaku cenu, ističe Janković.

  • Nisu sve razlike nebitne jer ne možemo samo da se okupimo bez obzira kako vidimo Srbiju u budućnosti, da bismo skinuli aktuelnu vlast, a nakon toga da se posvađamo. Naš pokret se zalaže za građansku, modernu, evropsku Srbiju ali smatramo da treba postojati i politička opcija koja zemlju vidi konzervantivnije i više na nacionalnim osnovama. Udružićemo snage, jer bi bilo potcenjivanje građana kada bismo rekli kako svi mislimo isto samo da srušili vlast. Dakle naša opcija je moderna Srbija sa svojim ja, koja čuva identitet i stremi ka Evropi.-kaže Janković.

On dodaje da se odgovornom politikom može rešiti i problem malinara koji je već godinama vezan za nisku otkupnu cenu.

  • Država i lokalne zajednice treba da stanu na stranu onih koji najviše ulažu, a to su malinari, pomognu im da se udruže i naprave svoje hladnjače u kojima ne bi plaćali ležarinu za malinu. Samim tim direktno bi pregovarali sa kupcima u inostranstvu čekajući pravi momenat za prodaju.-zaključio je Janković.

You may also like...

3 Responses

  1. Ankamni kaže:

    Mora da je dobro duvao

  2. Marko kaže:

    Velika podrska za Sasu Jankovica!!Pre ili kasnije doci ce bolje vreme za zivot u Srbiji!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *