Dvadeset praktikanata na tromesečnom stažiranju

U okviru projekta „CRAM – Program radne prakse za mlade u Ivanjici“ , nakon raspisanog poziva za poslodavce i praktikante,  potpisani su ugovori  između Centra za radno angažovanje Ivanjica, poslodavaca iz javnog, privatnog i civilnog sektora i praktikanata .

IL-lamontana-logo-TEXT Dvadeset praktikanata na tromesečnom stažiranju

Centar za radno angažovanje mladih potpisao je ugovore sa predstavnicima 16 poslodavaca iz javnog, privatnog i civilnog sektora koji su ukupno radno angažovali 20 praktikanta. Svi ugovori su potpisani na period od tri meseca.

IL-praktikanti18-2 Dvadeset praktikanata na tromesečnom stažiranju

Nakon završetka prvog kruga Programa radne prakse biće raspisan javni poziv za drugi krug o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Program radne prakse je organizovani program stažiranja baziran na trojnom ugovornom odnosu između Centra za radno angažovanje mladih, supervizora na lokaciji obavljanja prakse i praktikanata. Tokom ovog programa praktikanti rade i uče u visoko stručnom okruženju koje je usmereno ka stalnom usavršavanju. Oni prate poslovanje preduzeća i institucija i uviđaju kako se teoretsko znanje stečeno u školi može primeniti na delu.

IL-praktikanti18-3 Dvadeset praktikanata na tromesečnom stažiranju

Zahvaljujući tesnoj saradnji sa lokalnim poslodavcima, Centar za radno angažovanje mladih je u mogućnosti da mladima pruži izbor radnih mesta u brojnim oblastima kroz program radne prakse, a poslodavcima  mlade kadrove u zavivnosti od njihovih potreba.

IL-praktikanti18-4 Dvadeset praktikanata na tromesečnom stažiranju

Programskim budžetom lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica za 2018. godinu planirana su sredstva za realizaciju Programa radne prakse za mlade u Ivanjici i dodeljena su konkursom za sufinansiranje predloga projekata Centru za radno angažovanje Ivanjica koji je kreirao i razvio pomenuti program.

infoliga-android-uskoro-306 Dvadeset praktikanata na tromesečnom stažiranju

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *