Serija dobrih rezultata atletičara Javora

Atletičari Javora nastavili su da nižu dobre rezultate. Na Prvenstvu Srbije za mladje juniore-ke u SremskojMitrovici bronzanu medalju u disciplini 2000 metara stipl osvojila je atletičarka Javora, Katarina Rajković.

IL-lamontana-logo-TEXT Serija dobrih rezultata atletičara Javora

U Kragujevcu, gde je održano Prvenstvo i Kup Centralne Srbije za juniore-ke ivanjički atletičari su blistali. Ekipno su postali viceprvakinje Kupa Centralne Srbije zauzevši drugo mesto u konkurenciji šesnaest ekipa. Na istom takmičenju atletičari Javora osvojili su četiri medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Prvakinja Centralne Srbije na 400 metara uz novi lični rekord postala je sjajna Jovana Bogdanović, srebrnu medalju osvojila je Aleksandra Vukosavljević u trci na 5000 metara dok su se bronzama okitile Bojana Bujošević na 100 metara i Katarina Rajković na 1500 metara.

IL-atleticari-javor2 Serija dobrih rezultata atletičara Javora

Na kraju serije takmičenja u ovoj sezoni atletičari Javora su uzeli učešće na Prvenstvu Srbije za starije juniore-ke u Sremskoj Mitrovici. Sjajan nastup imala je štafeta Javora 4×400 metara u sastavu: Jovana Bogdanović, Bojana Bujošević, Katarina Rajković, Aleksandra Vukosavljević , osvojivši bronzanu medalju u konkurenciji najboljih juniorskih štafeta Srbije. Atletičari Javora su u ovoj godini osvojiliukupno pet medalja na Državnim prvenstvima, sedam medalja na prvenstvima Centralne Srbije u više uzrasnih kategorija,dok su juniorke ekipno vicesampionke Kupa Centralne Srbije. Ostvareni su i odlični plasmani na krosu i uličnim trkama u zemlji i regionu.

IL-atleticari-javor3 Serija dobrih rezultata atletičara Javora

  • Nastavili smo seriju dobrih rezultata u ovoj godini uspešnim nastupima na poslednjim takmičenjima. Podatak da smo u dosadešnjem delu sezone osvojili pet medalja na državnim prvenstvima, sedam medalja na prvenstvima Centralne Srbije, da su Juniorke ekipno vicesampionke Kupa Centralne Srbije uz sjajne nastupe Ane Subotić sve govori o ovoj generaciji atletičara Javora pred kojom je svetla budućnost. Zadovoljnim me čini činjenica da smo stvorili generaciju atletičara koja je sposobna za najviše domete i koja se ne plaši izazova. Očekujem da i u drugom delu sezone nastavimo uspešan niz dobrih rezultata. Želim da istaknem da program Atletskog kluba Javor u 2018. godini podržava i finansira opština Ivanjica. Sigurno, da podrška koju imamo od lokalne samouprave pozitivno utiče i na  rezultate koje postižemo ove godine.- rekao je trener Atletskog kluba Javor, Dušan Orestijević

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *