Mala matura ”Suncem” osvetljena

Mala matura ove godine bila je posebno šarmantna. Osim nasmejanih i svečano odevenih osmaka OŠ „Milinko Kušić“ veselje su ulepšali i učenici  Dnevnog centra „Sunce“.

Direktor osnovne škole, Stevan Davidović, kaže kako nije prvi put da mališani sa invaliditetom idu na maturu zajedno sa svojim vršnjacima iz škole „Milinko Kušić“, ali da su ove godine bili najbrojniji.

IL-RBB-maturanti2 Mala matura ''Suncem'' osvetljena

Saradnjom humanih i stručnih ljudi dnevnog centra „Sunce“ i osnovne škole, učenici sa posebnim potrebama, u okviru inkluzije, prisustvuju časovima redovne nastave, poput fiskulture i likovnog izražavanja. Tako su odlučili da i kraj svog dosadašnjeg školovanja, uz muziku i dobro raspoloženje, proslave zajedno.

  • IL-180-skole-stevan-davidovic Mala matura ''Suncem'' osvetljenaKod nas ne postoje razllike,. Lepo se druže, provode vreme zajedno u dvorištu, na kreativnim radionicama, ali i pomažu deci iz „Sunca“ u nastavi, kao i njihovim zaduženjima u kuhinji. Na maturi su imali priliku i da se provesele zajedno“, ističe, Stevan Davidović,direktor Osnovne škole „Milinko Kušić“.

Cilj svih vannatavnih aktivnosti koje se organizuju, jeste da deca sa intelektualnim teškoćama budu srećna, zadovoljna, da imaju osećaj da su korisna, ali i potrebna, u društvu.

Nakon zabave mališane iz Dnevnog centra ‘’Sunce’’ očekuje polaganje završnog ispita, kao i odabir srednje škole koju će pohađati, bilo da je redovna ili specijalna škola u pitanju.

IL-logo-opstina-ivanjica Mala matura ''Suncem'' osvetljena

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *