Vikend akcije „Mladi u prirodi“ Kancelarije za mlade

U okviru programa „Mladi u prirodi“, koji je planiran Lokalnim akcionim planom za mlade opštine Ivanjica, realizovan je drugi vikend akcije.

premiertaxibannertext474 Vikend akcije „Mladi u prirodi“ Kancelarije za mlade

Stručni saradnici Kancelarije za mlade opštine Ivanjica, članovi Službe za delovanje u vanrednim situacijima pri Kancelariji i članovi Gorske službe spasavanja Srbije realizovali su Program namenjen mladima osnovnih škola 19.5. i 20.5. na Goliji.

IL-mladi-u-prirodi-kzm4 Vikend akcije „Mladi u prirodi“ Kancelarije za mlade

Program se sastojao od pešačenja od Prekog brda preko Jankovog kamena do Srednje reke u dužini od 13km, učenja čvorologije, upoznavanje sa planinarskom i kamperskom opremom, šetnja do lokaliteta „Tresava na Belim Vodama“, pravljenje improvizovanih nosila, orijentiring takmičenja i upoznavanja lokaliteta.  Na kampu je učestvovalo dvadesetoro dece, koji su pokazali veliko zalaganje i interesovanje za pomenute teme.

IL-mladi-u-prirodi-kzm2 Vikend akcije „Mladi u prirodi“ Kancelarije za mlade

U narednom periodu realizacija programa biće nastavljena na planini Golija u novoizgrađenom „Omladinskom kampu“ na Dajićkom brdu i bližoj okolini. U nastavku programa mladi će, pre svega, imati priliku da se upoznaju sa planinom Golija kao parkom prirode, provedu vreme u prirodi, iskuse čari kampinga i učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima u periodu od dva dana.

Aktivnosti koje će biti realizovane u okviru programa su pletenje spasilačkih čvorova, paljenje logorske vatre, orijentiring takmičenje, korišćenje šatora, obuka iz prve pomoći i drugo. Cilj ove aktivnosti je omogućiti mladima dodatne sadržaje za razvoj kapaciteta u oblasti bezbednosti, zaštite životne sredine i ponašanja mladih u prirodi.

IL-mladi-u-prirodi-kzm3 Vikend akcije „Mladi u prirodi“ Kancelarije za mlade

Aktivnosti će uglavnom biti realizovane vikendom, a vodiće ih sertifikovani omladinski radnici i licencirani treneri u odgovarajućim oblastima.

Zainteresovani za učešće u Programu, mogu se prijaviti u svojim školama, kao i u Kancelariji za mlade opštine Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *