Zasukali rukave za primer drugima (VIDEO)

Ivanjica – Iako su mnogi turisti ove godine uživali na Goliji, izgleda da je pojedinim put do tamo služio da se oslobode nepotrebnog prtljaga. Naime, sa prvim toplijim danima i topljenjem snega meštani naselja Komadine, koje se nalazi nadomak Ivanjice, na skretanju za planinu, ostali su zaprepašćeni količinom smeća koje se natoložilo pored puta. Zato su stanovnici  ovog dela Ivanjice odlučili se bore protiv tuđeg nemara tako što su tokom vikenda organizovali veliku akciju čišćenja.

 

Podršku ovoj akciji meštana pružilo je Javno komunalno preduzeće Ivanjica.

IL-komadine Zasukali rukave za primer drugima (VIDEO)

Meštani Komadina se nadaju da će u skorijem periodu u saradnji sa opštinom Ivanjica postaviti i znakove o zabrani bacanja otpada, koji će podsećati prolaznike u svakom trenutku koliko je važno očuvanje čiste životne sredine.

You may also like...

2 Responses

 1. Nikola kaže:

  Najvise divljih deponija naorave bas stanovnici seoskih sredina

 2. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

  Ovo je najlepša i najplemenitija vest ove godine.
  Bravo Borko, bravo Komadinci, vi ste svojom slogom prevazišli učmalost i pobedili destruktivnu sredinu koja nas guši. IGI se divi vašoj veri da nije sve izgubljeno. Pri prvom susretu čemo vami ponuditi mesto u našem timu, jer to stvarno zaslužujete, pa da zajedno sarađujemo na planu obnove vere u dobre i društveno odgovorne ljude.
  IGI je pre par sati dobio sličnu vest za nepoverovati. U parku tačnije na mestu uspod objekta Atletskog Kluba Ivanjca. Gospodin stari Ivanjičanin u devetoj deceniji života (ime poznato IGI-ju) kupi plastične kese i flaše, pivske flaše, limenke i sve to pakuje u veliku plastičnu kesu koju odlaze u ručna građevinska kolica.
  Kad su ga sugrađani upitali -što to radi kad to nije njegov posao, on staloženo, u stili vremešnog gospodina,odgovori – ceo život živim ovde i sramota me da ovo gladam a da ništa lično ja ne preduzmem, barem ovo mogu da uradim za dobrobit grada.
  Šetači ostaše zbunjeni, da ne veruju da čovek u tim godinama ima snage na ovako human i plemenit gest prema svom gradu i okolini.
  Sad se i IGI pita, imamo li mi uopčte kulture i društvene svesti da se pobrinemo o našem gradiću da mu vratimo nekadašnji sjaj iz sedamdesetih i osamdesetih godine prošlog veka, kad je cvetala kultura, kad su ovde snimani filmovi i serije. Kad su u Ivanjicu rado svraćali YU bardovi glimišta i umetnosti i književnosti. Ivanjica je leti bila Jugoslavija u malom. Ta sretna vremena su prohujala sa vihorom, otprilike da su ostale samo lepe uspomene. A mi tada dečica smo svoje raspuste i najlepše dane provodili upravo ovde na vodopadu i u našem parkiću gde je drugarstvio i ljubav prevazilazili sve klasne, staleške , verske i političke podele.
  IGI ne gubi nadi. Teško je samo početi sve ostalo će se samo modelovati ako još u sebi imamom stida od budućnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *