Obeležen Nacionalni dan knjige gostovanjem popularnog dečijeg pisca

Gostovanjem popularnog dečijeg pisca, Dejana Aleksića, u priličkoj osnovnoj školi  ‘’Sreten Lazarević’’ obeležen je Nacionalni dan knjige. Cilj isticanja ovog važnog datuma je podizanje svesti među učenicima o značaju knjige i čitanja.

IL-dan-knjige-prilike2 Obeležen Nacionalni dan knjige gostovanjem popularnog dečijeg pisca

U prvom delu susreta učenici, članovi Kluba čitalaca ove škole, bili su učesnici okruglog stola ‘’Deca razgovaraju s piscem“. Oni su se pažljivo pripremali i odabrali pitanja koja su postavljali piscu. Pisac je veoma rado, pažljivo, duhovto i poučno odgovoro na svako postavljeno pitanje. Iz njihovog razgovora moglo se naučiti mnogo toga o životu i delu Dejana Aleksića, ali i o književnom stvaralaštvu uopšte. Otkrivao je pisac tajne kako nastaju pesme i priče, gde se nalazi pesnička inspiracija i druge zanimljivosti koje su deca pažljivo slušala duže od sat vremena.

IL-dan-knjige-prilike3 Obeležen Nacionalni dan knjige gostovanjem popularnog dečijeg pisca

Nakon okruglog stola pisac je kazivao odlomke iz svojih dela, kroz interaktivni pristup  protkan humorom i vedrinom koja je učenike ubrzo i sa lakoćom uvukla u svet književnosti i mašte.  Uživali su svi prisutni, od prvaka do onih najstarijih. Pisac je iz škole u Prilikama otišao sa ocenom pet plus od ovdašnjih učenika.

IL-dan-knjige-prilike-nagrada Obeležen Nacionalni dan knjige gostovanjem popularnog dečijeg pisca

Organizator ove kulturno-obrazovne aktivnosti bila je Verica Kostić, nastavnik srpskog jezika i rukovodilac „Kluba čitalaca“ u školi uz svesrdnu pomoć koleginice Radmile Kostić, nastavnik srpskog jezika sa članovima novinarske sekcije. Velike zasluge za ovakav događaj u školi pripadaju direktoru Miladinu Božoviću koji podržava i omogućava sve aktivnosti koje doprinose unapređenju rada škole, poboljšanju obrazovno-vaspitnog procesa i širenju kulture među učenicima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *