Svečano otvoren nadograđeni sprat Gimnazije (VIDEO)

Početak školske godine u ivanjičkoj Gimnaziji svečano je obeležen otvaranjem novoizgradjenog dela zgrade u kom se nalzi sedam najsavremenije opremljenih kabineta, dve pripremne prostorije, hemijska labaratorija, spravarnice, mokri čvorovi, nastavnička kancelarija, čajna kuhinja… Simbolično, vrpcu su presekli predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, i učenice Ljubica Čolović nosilac republičke diplome za uspeh iz oblasti srpskog jezika i Valentina Kolarević  državna pobednica u etno pevanju.

U pozdravnom govoru predsednik opštine poželeo je učenicima i nastavnom osoblju uspešnu školsku godinu i pohvalio napore koje ova obrazovna ustanova ulaže u poboljšanje uslova rada, samim tim i razvoja školstva u ivanjičkoj opštini.

  • IL-gimnazija-nadogradnja-zoran-lazovic Svečano otvoren nadograđeni sprat Gimnazije (VIDEO)Pre svega želeo bih da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom projektu i omogućili učenicima Gimnazije odlične uslove za rad i sticanje znanja. Ovo je dodatna  energija i motivacija,  za mene kao predsednika opštine, da uložim maksimalne napore kako bismo zajedno istrajali u realizaciji novih projekata koji će podići nivo obrazovanja u našem gradu. Čestitam direktoru Dušku Parezanoviću na umešnosti i sposobnosti iskazanoj tokom realizacije projekta, lično sam veoma zadovoljan prostorom uređenim za gimnazijalce po najsavremenijim standardima nastave.  Imamo odličnu saradnju sa Vladom RS koja nam  je izuzetno naklonjena što je pokazala konkretnim i ogromnim ulaganjima prethodnih godinu dana. Dugujemo im veliku zahvalnost kao i Ministarstvu prosvete zbog dosadašnjih značajnih investicija u razvoj ivanjičkog školstva. Pomenuću da su u saradnji sa opštinom Ivanjica investirali za školu ’’Vučić Veličković’’ u Međurečju preko 20 miliona dinara, u OŠ ’’Major Ilić’’ u Kušićima slilo se  više od 51 milion dinara, takođe za razvoj školstva, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, odobreno je  6,5 miliona dinara namenjenih grejanju u sportskoj hali, Ministarstvo privrede investiraće u novi vrtić 82 milliona dinara, to su ogromne investicije a siguran sam da će ih u narednom periodu biti još. Ovo što je u Gimnaziji urađeno na jedan impozantan način daje nam dodatnu energiju i obavezu da istrajemo u realizaciji projekta izgradnje sportske hale za koju treba obezbediti 137 miliona dinara. –rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko Evropske investicione banke uložilo je u nadogradnju dva nivoa  Gimnazije 30 miliona dinara.

  • IL-gimnazija-nadogradnja-mr-dusko-parezanovic Svečano otvoren nadograđeni sprat Gimnazije (VIDEO)Tokom realizacije projekta resorno ministarstvo dodatno je investiralo opremu u vrednosti od 5 miliona dinara, odnosi se na učila, računare, nameštaj, opremanje kabineta… Takođe su ispraćeni i podržani svi dodatni radovi da bi se obezbedio što bolji i kvalitetniji prostor za rad i napredak u obrazovanju učenika. Opština Ivanjica učestvovala je u projektu sa nekoliko miliona dinara, urađene su sve dozvole potrebne za realizaciju projekta, pomogli su nam da opremimo pojedine prostorije i kabinete, tako da smo uz jednu dobru saradnju došli do sjajnih rezultata.-rekao je direktor Gimnazije, dr Duško Parezanović.

Proširenje kapaciteta zgrade ivanjičke Gimnazije otvorilo je mogućnost uređenja i namenskog korišćenja manjeg montažnog objeta za potrebe projekata prekogranične saradnje koji će realizovati Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  • Montažna zgrada u kojoj se do sada obavljao deo nastave, dobiće novu namenu. Mi smo već uradili mokre čvorove i pokrili čitav objekat a u saradnji sa lokalnom samoupravom treba da izvršimo zamenu stolarije. Uslovi će biti odlični, već smo u pregovorima za realizaciju jednog značajnog projekta Centra za promociju nauke  i Centra za razvoj ekologije i agrarstva, koji će u saradnji sa opštinom  znanje stečeno u školi implementirati u oblast privrede i poljoprivrede.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *