Školska godina počinje štrajkom

U ivanjičkim školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika časovi će 1. septembra trajati trideset minuta u znak protesta zbog novog nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama. Neke škole štrajkovaće i u ponedeljak kada počinje javna rasprava o ovom zakonu.
Ivanjički prosvetari pridružiće se zajedničkom protestu koji okuplja region sutra u Čačku. Predsednik isindikata prosvetnih radnika ivanjičke opštine, Dragoslav Radojević, kaže da je ovakav početak školske godine, nažalost, neminovan.

  • Neminovno je da školska godina počne štrajkom jer nam se i pored dugih i iscrpnih pregovora nije izašlo u susret. Mi želimo da radimo ali moramo biti za to adekvatno plaćeni uvaženi i poštovani. Ukoliko se ne povuče zakon o zaposlenima u prosveti stupićemo u radikalniji štrajk što će podrazumevati potpunu obustavu nastave.-rekao je Radojević.

You may also like...

5 Responses

  1. сале kaže:

    Sram vas bilo plate vam preko 40 hiljada a ja radim za 25 hiljada imate letnji zimsli raspust a pojedini ni dana odmora cas 45 min a ja pola sata za dorucak i kafu i dodjem na roditeljski a vi uvazeni kazete da moraju roditelju da vezbaju sa decom jer vi ne mozete da stignete svake godine vas strajk nezadivoljni uslovima a moje dete umesto da odmori ustaje u subotu zbog vaseg strajka da bi vi imali sate. Razumem ja vas nekad je ucitelj bio zakon u skoli ali mislim da kada bi svi strajkovali dokle bi stigli zato umesto strajka kada pocne skolska godina sa vrhom vlasti i ministrima pregovarajte na raspustima da nikome nestetite

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *