Vojska radi punom parom (VIDEO)

Opština Ivanjica u saradnji sa Vojskom Srbije ubrzano radi na rekonstrukciji puteva oštećenih u bujičnim poplavama koji su od vitalnog značaja za meštane udaljenih podgolijskih sela. Već je završen put Srednja reka-Dajići-Staro selo u dužini oko sedam kilometara, nastavlja se sa radovima u Mesnoj zajednici Devići, deonica prema zaseoku Marinkovići dužine tri kilometra, sledi  rekonstrukcija puta Devići-Vitlište-Rudno oko osam kilometara i  put Devići–Vionica. Predviđeno je da radovi budu završeni do 14. septembra.

  • IL-momcilo-mitrovic Vojska radi punom parom (VIDEO)Dolazak vojske jedno je od boljih rešenja za  brzo i efikasno saniranje putnih pravaca oštećenih tokom bujičnih poplava koje su nas zadesile pre par meseci. Konkretno, imali smo vanrednu situaciju u pet mesnih zajednica pa je bilo neophodno što pre izvršiti rekonstrukciju putne mreže. Opština je obezbedila pozajmišta, odnosno materijal potreban za sanaciju puteva, gorivo i mazivo dok Vojska Srbije učestvuje u ovom poslu sa mašinama i radnom snagom.-rekao je zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

IL-vojska-putevi2 Vojska radi punom parom (VIDEO)

Ovi putni pravci su žila kucavica za meštane udaljenih sela jer, kako kažu, bez puta je nemoguće živeti i opstati u ovim krajevima.

  • IL-vojska-putevi-radojica-stojkovic Vojska radi punom parom (VIDEO)Ovaj put nam znači puno. Učestvovao sam u svim radovima još davno kada je on pravljen, svestan da bez puta ovde nema života. Bujične poplave skroz su razorile pojedine putne pravce tako da je nama ovo velika stvar. -kaže meštanin, Božidar Marinković.

Njegov zemljak Milan Marinković slikovito opisuje značaj rekonstrukcije putne infrastrukture.

  • IL-vojska-putevi-milan-marinkovic Vojska radi punom parom (VIDEO)Da živiš ovde bez puta je isto kao da i nisi živ. U veoma lošem stanju nam je bio put, razbijen, razoren, mogao je eventualno traktor da prođe ali i to teško. A ako nemaš uređenju infrastrukturu sa solidnim putevima, nema onda ni života na selu.-zaključuje Milan.

Predsednik MZ Devići, Radojica Stojković, ističe da su za sanaciju  odabrali nekoliko prioritetnih pravaca.

  • IL-vojska-putevi-bozidar-marinkovic Vojska radi punom parom (VIDEO)Ovde put narodu život znači i ja bih se u ime svih meštana zahvalio vojsci koja zaista predano radi i lokalnom rukovodstvu na podršci, angažovanju i ulaganju u sanaciju ovih putnih pravaca. Odabrali smo nekoliko prioriteta, prevashodno put kojim deca idu u školu a onda i one najfrekventnije deonice koje su bile u veoma lošem stanju. Nadam se da ćemo radove završiti u roku.-kaže Stojković.

IL-vojska-putevi3 Vojska radi punom parom (VIDEO)

Ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku izvođačima radova(vojsci) moguće je da bude rekonstruisan i neki kilometer puta više.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *