Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima

U prisustvu vladike Justina, ivanjičkog sveštenstva, predstavnika lokalne samouprave, udruženja boraca iz Ivanjice i Valjeva, predstavnika Ministarstva odbrane i policije, porodica poginulih i većeg broja građana, položeni su venci na spomenik poginulim vojnicima i policajcima u ratovima od 1990.do 1999. godine.

Dan sećanja na poginule obeležava se svake godine 3. juna kada slavi ivanjička crkva ’’Sveti car Konstantin i carica Jelena’’.

IL-polaganje-venaca2 Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima

Nakon opela i polaganja venaca prisutnima se obratio predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

  • Dužnost opštine Ivanjica je da nikada ne zaboravimo ljude koji su dali život za otadžbinu Srbiju. I danas polaganjem venaca želimo da pošaljemo jasnu poruku da je sećanje na njih neizbrisivo. Neka im je večna slava i hvala.-rekao je Lazović.

IL-polaganje-venaca-spomenik Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima

Spomen obeležje u ivanjičkom gradskom parku podignuto je u znak sećanja na poginule: Dragana Tankosića, Slobodana Mirkovića, Srećka Ćerimana, Miluna Jovićevića, Krstu Zekavicu, Gradimira Jakovljevića, Radomira Nešovića, Zorana Veličkovića, Miroslava Vasilijevića, Milića Tanaskovića i policajce, Duška Gligorića i Duška Đokovića.

IL-polaganje-venaca3 Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima

Predsednik Udruženja boraca iz Ivanjice, Miodrag Bogdanović, rekao je da se moramo češće sećati onih koji su život dali za našu zemlju.

  • Još uvek nemamo zakon o boračko-invalidskoj zaštiti a on se zbog porodica poginulih i samih boraca mora što pre doneti. Ovi ljudi su dali život  za otadžbinu, za sve nas, kako bismo živeli bolje i moramo ih setiti svakog dana a ne samo 3. juna.-rekao je Bogdanović.

Kako je 3. jun krsna slava ivanjičke crkve ‘’Sveti car Konstantin i carica Jelena’’ za prisutne je upriličen slavski ručak.

IL-crkva-rucak Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima IL-crkva-rucak2 Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima IL-crkva-rucak3 Položeni venci na spomen obeležje poginulim vojnicima i policajcima

You may also like...

1 Response

  1. Počast mom ratnom drugu iz 1991 i 1992 godine Gradimiru Jakovljeviću.
    Goran Vujičić iz Novog Sada

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *