Olujno nevreme- poplaviljena dvorišta, objekti, maline

Nevreme koje je  u večernjim satima zahvatilo pojedine delove ivanjičke opštine nanelo je štetu  poljoprivrednim usevima i domaćinstvima koja su poplavljena usled izlivanja bujičnih potoka. Najgore su prošli žitelji Radaljeva gde je voda poplavila dvorišta, podrume,  stizala do ulaznih vrata kuća a samo zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih službi prošlo je bez katastrofalnih posledica.

IL-poplave-radaljevo4 Olujno nevreme- poplaviljena dvorišta, objekti, maline

Zorica Jeremić , meštanka Radaljeva, kaže da se sve odigralo bukvalno u pet minuta.

  • Sedeli smo u kući kada je počelo olujno nevreme. Pošto je taj potok, koji inače leti presuši, pokraj kuće pogledala sam šta se dešava i ostala šokirana. On se bukvalno za par minuta pretvorio u reku, propusti su začepili od drveće i drugog otpada koji je nosila voda. Odmah smo pozvali nadležne službe i sami izašli da čistimo ali nije vredelo. Voda je bukvalno poplavila sve pomoćne objekte, dvorište, plastenik, stigla do vrata iako su svi koje smo pozvali rekordno brzo reagovali. Zamenik predsednika opštine, Momčilo Mitrović, je odmah došao, iza njega su stigle ekipe sa potrebnim mašinama, pa je sprečena katastrofa jer bi voda uništila sva ova domaćinstva koja su uz potok.-kaže Zorica koja dodaje da se mora naći neko dugoročno rešenje sanacije ovog bujičnog potoka koji već drugi put stvara probleme meštanima Radaljeva.

IL-poplave-radaljevo3 Olujno nevreme- poplaviljena dvorišta, objekti, maline

IL-poplave-radaljevo5 Olujno nevreme- poplaviljena dvorišta, objekti, maline

IL-poplave-radaljevo7 Olujno nevreme- poplaviljena dvorišta, objekti, maline

Živku Ajdačiću i njegovim komšijama poplavljena su dvorišta, maline i plastenici.

  • Katastrofa, padalo je kao da se nebo otvorilo, voda je u potocima lila sa obližnjeg brda. Nije se tu moglo ništa učiniti. Eto, došli su ljudi iz opštine, obišli, sada će , kažu, da stigne i cisterna da nam ovo izvuče jer će vlaga u protivnom da nam uništi temelje i zidove.-priča Živko.

IL-poplave-radaljevo2 Olujno nevreme- poplaviljena dvorišta, objekti, maline

IL-poplave-radaljevo6 Olujno nevreme- poplaviljena dvorišta, objekti, maline

Voda je tekla i ulicom Steva Čolovića u naselju Crnjevo. Kako kaže meštanin ovog naselja potok koji se izliva svaki put kada padne jača kiša napravi haos na ulici, poplavi dvorista i podrume a skoro dve godine ponavljaju se slične situacije.

IL-Crnjevo-voda Olujno nevreme- poplaviljena dvorišta, objekti, maline

Kako nezvanično saznajemo osim  jake kiše koja je poplavila određene delove ivanjičke opštine u pojedinim selima bilo je i grada. Prema prvim podacima najviše je pogođeno područje Gleđice.

You may also like...

1 Response

  1. Ja78 kaže:

    Opet nas iznenadilo (ne)vreme!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *