Premijerka sa malinarima i izvoznicima putuje u Poljsku

Na sastanku kome su u Vladi Srbije prisustvovali  predstavnici Asocijacije malinara Srbije, izvoznici malina, ministri poljoprivrede i trgovine, Branislav Nedimović i Rasim Ljajić kao i premijerka  Ana Brnabić, dogovoreno je da radno telo otputuje u Poljsku kako bi se uporedila tržišta cena i kvalitet malina a nakon toga dogovorno formirala akontna otkupna cena za ovogodišnji rod. mal

Predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović, smatra da ima pomaka u pregovorima i veruje kako će uskoro biti ponuđena realna otkupna cena od najmanje 200 dinara za kilogram malina.

 • Dogovorili smo se da formiramo radno telo koje će činiti predstavnici resornih ministarstava, izvoznici i proizvođači malina, s’ tim što će u naše ime krenuti dr Aleksandar Leposavić sa Instituta za voćarstvo u Čačku. Predloženo je da se uporedi cena malina u Poljskoj i naša, ali i kvalitet srpskog  ‘’vilameta’’ i njihove maline, nakon čega, najkasnije do četvrtka, očekujemo sastanak sa konkretnim dogovorom oko akontne cene za ovu godinu.-rekao je Radović.

Radović je podsetio da su malinari tražili da prosečna cena bude 1,83 evra ili 200 dinara za kilogram malina. Sada je cena od 100 do 125 dinara, ponegde do 150 dinara.

Sa druge strane izvoznici malina su na današnjem sastanku, ponovili priču da je cena ovog voća u Srbiji takva jer je obara niska cena poljske maline. Zbog toga su predložili da se otputuje u Poljsku i utvrdi konkretna cena malina, a potom na nju doda bonus za kvalitet srpskog ‘’vilameta’’.

You may also like...

7 Responses

 1. Marko kaže:

  Ovo je cista podvala hladnjacara i drzave, da bi cena bila sto manja. Kao i kampanja koja se ovih dana vrsi oko zaraze (nehigijene) za koju su kao krivi proizvodjaci malina,a i sam ministar Nedimovic je nedavno rekao da su za zarazu krive maline uvezene iz Poljske koju su hladnjacari prodali u Spaniji. Proizvodjaci borite se protiv lopovluka .

 2. Ana kaže:

  Odvesce ih na ekskurziju, dace im malo parica i onda ce da kazu da nam je i 120 mnogo. Lopovi

 3. realan kaže:

  Pa kakvi ste to ljudi? Ya koga taj Radovic gine po ministarstvima i protestima, nego za malinare. Zar je vazno da li je on ovakav ili onakav, najbolji je jer malinari od njega boljeg nemaju. I bori se covek posteno za visi cilj. A vi ste izgleda mnogo dokoni. Verovatno nogom nikada u malinjak krocili niste. Za to vam ne treba matematika, vec rad dragi moji, ali vi ocigledno ne znate sta to znaci,
  Radovicu drzi se….ovo mora da su neki hladnjacari

  • Ja kaže:

   Gospodine, ja nisam hladnjacar nego proizvodjac, imam 50 ari malina. I ne zelim da me predstavlja Dole Radovic, pa makar ostala cena od 120 din.

   • cica kaže:

    Kakve veze ima koliko Radovic ima skole? Kao da hladnjacari imaju vise. A i ivanjicki,,biznismeni,,…To sto ti imas 50 ari malina, to ti macku o rep obesi.

 4. Niko a neko kaže:

  1,83 € je 220 dinara a ne 200 din. A u cije ime gospodin Radovic vedri i oblaci? Koliko ima proizvodhaca u udruzenju? Da ga nije DB postavila, cisto se onako pitam

  • Tablica mnozenja kaže:

   Postovani g. Neko, tacna Vam je racunica sto se kursa tice. Ali kako ce g. Radovic to da izracuna, kada je jedva zavrsio 8 razreda OS, i to sa poklonjenom dvojkom iz matematike od strane, sada vec pokojnog, nastavnika Jova?! A redakciju molim, da pre nego sto izbrise ovaj moj upis, proveri istinitos istog, pa tek onda uzme „gumicu“ u ruke…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *