Počinju pripremni radovi za izgradnju bedema pored Bjelice

Nakon potpisivanja ugovora sa izvođačima rodava o izgradnji i uređenju zaštitnog bedema pored reke Bjelice, danas je održan prvi sastanak, u opštini Lučani, glavnih nosilaca posla, predstavnika Srbijavoda i izvođača radova sa predstavnicima lokalne samouprave, preduzeća MB – Namenska, inspekcijskih službi i saobraćajne policije.

Na sastanku je obavljena primopredaja geodetske i tehničke dokumentacije a zatim i osnovnih informacija o pripremnim radovima koji se do kraja februara moraju obaviti. Izvođači radova su obišli trasu na kojoj će biti gradilište a prioritet je dat bezbednosnom obezbeđivanju saobraćajnica, kako magistrale tako i lokalnih puteva, koji će biti korišćeni pri realizaciji projekta.

  • Reč je o jednom velikom i značajnom projektu kojim ćemo stanovnicima Lučana osigurati da uživaju u moderno uređenom bedemu sa svim propratnim sadržajima u potpunosti opremljenom komunalnom infrastrukturom i prilazima, kazao je pomoćnik predsednika opštine Lučani, Mihailo Nikolić, šef radne grupe lokalne samouprave za realizaciju projekta.

Jedina valjana ponuda koja je prihvaćena na otvorenom javnom pozivu stigla je od  konzorcijuma izvođača radova, a nakon odabira i potpisan ugovor 10. januara sa preduzećima Jugokop Podrinje iz Šabca, Hidrotehnika – Hidroenergetika iz Beograda i Vodoprivredno preduzeće Zapadna Morava, preduzeća će zajedničkim učešćem u radovima izgraditi i urediti jedan od najvećih zaštitnih bedema u ovom delu Evrope.

  • Radovi će biti finansirani iz budžeta Vlade Republike Srbije. Očekuje se da će biti završeni za 8 meseci, a ukupna vrednost investicije iznosi nešto više od 310 miliona dinara, podsetio je Zvonko Kocić, glavni inženjer za zaštitu voda u JVP Srbijavode.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *