Burna skupština lovaca, pljuštale ostavke

Burno zasedanje  Lovačkog udruženja ’’Čemernica’’ iz Ivanjice  završilo je neopozivom  ostavkom predsednika Skupštine, Vukašina Mijatovića,  i najavljenom ostavkom predsednika udruženja, Milana Ristića. Problem je nastao oko visine članarine koja je do sada iznosila 8 000 dinara za lov na sitnu divljač a ubuduće je trebala da bude 9 500, plus doplata od 2 000 dinara za krupnu divljač. Predstavnici Lovačkih sekcija sa područja ivanjičke opštine nisu podržali ovaj predlog što je uslovilo dalji tok sednice i ostavke vodećih ljudi.

  • IL-Vukasin-Mijatovic Burna skupština lovaca, pljuštale ostavke

    Vukašin Mijatović

    Na zasedanju Upravnog odbora kome su prisustvovali predstavnici Lovačkih sekcija, razgovarali smo o visini članarine i složili se da je realnost povećati je zbog celokupne finansijske slike udruženja. Kada smo sazvali Skupštini, priča se okrenula…Uložili smo ogroman trud, na čelu sa predsednikom Ristićem, i uspeli da udruženje koje je pri preuzimanju bilo u prilično haotičnom stanju sredimo i finansijski stabilizujemo, ali bez povećanja članarine nije moguće realno poslovati. Imali smo ogromne troškove zbog nekih zaostalih sudjenja, onda smo morali da kupimo novu ladu-nivu kako bismo izlazili u lovišta i hranili divljač, jer je stara potpuno dotrajala. Tu su štete od divljači, povećane takse i druge obaveze, jednostavno ne može se uklopiti finasijska slika bez veće članarine. Presednici Lovačkih sekcija ne shvataju ozbiljnost posla i ja smatram da u takvom ambijentu ne mogu biti predsednik Skupštine. Verujte, koliko smo mi učinili prethodne godine to nije uradjeno za udruženje tokom petnaest godina. Čak nam je i lovni inspektor odao priznanje  jer je lovište puno divljači, sve zategnuto, sređeno… -kaže u izjavi za INFOligu, Vukašin Mijatović.

Večeras (petak 3.2.2017) je novo zasedanje UO LU ’’Čemernica’’ na kome će se znati da li će ivanjički lovci ostati i bez predsednika i ukoliko do toga đođe ko će zauzeti njegovo mesto.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *