Održan Kamp omladine i podmlatka Crvenog krsta

Tokom proteklog vikenda na Dajića Brdu na Goliji je održan „Kamp omladine i podmlatka Crvenog krsta“, u organizaciji Crvenog krsta iz Ivanjice.

bannerPREMIER-g Održan Kamp omladine i podmlatka Crvenog krsta

Ovaj kamp je za cilj imao da se mladi volonteri obuče i osposobe za pružanje prve pomoći u slučaju elementarnih nepogoda većih razmera, kao i da se upoznaju sa osnovnim tehnikama boravka i preživljavanja u prirodi.

Mladi volonteri Crvenog krsta u okviru ovog kampa osmišljavali su i realizovali poligone za pružanje prve pomoći u realnim uslovima, a pored toga imali su priliku da se upoznaju sa tehnikama transporta na nepristupačnim planinskim terenima, kao i tehnikama pravljenja privremenog skloništa, logorovanja, sklapanja i rasklapanja šatora, upotrebom planinarske opreme, tehnikama paljenja vatre, opasnostima pri boravku u planini, kao i upotrebom alpinističke opreme, užarije i pletenja čvorova”, saopšteno je iz ove organizacije.

IL-ck-kamp-golija-2 Održan Kamp omladine i podmlatka Crvenog krsta

Čitav kamp vodili su licencirani predavači prve pomoći Crvenog krsta, članovi jedinice za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Ivanjica i predstavnik Crvenog krsta Ivanjica član Nacionalnog tima za spašavanje, evakuaciju i zbrinjavanje u ekstremnim zimskim uslovima Crvenog krsta Srbije. Podršku u realizaciji kampa pružili su Lokalna Kancelarija za mlade, opština Ivanjica, Osnovna škola „Milinko Kušić“ i JKP „Ivanjica”.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *