Posao za deset mladih Ivanjičana

Lokalnoj Kancelariji za mlade opštine Ivanjica na konkursu kod Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije odobren je projekat pod nazivom „Radnom integracijom do zapošljavanja mladih na lokalu“.

Glavni cilj ovog projekta je da se doprinese zapošljavanju a samim tim i smanjenju nezaposlenosti  mladih u našoj opštini. Projekat se realizuje u saradnji sa partnerskom kompanijom „Matis“ D.O.O. iz Ivanjice koja se kroz ugovor o partnerstvu obavezala da će, nakon realizacije aktivnosti  predviđenih projektom, zaposliti minimum 10 mladih ljudi.

Nezaposleni mladi Ivanjičani, zainteresovani za radno mesto,  mogu se prijaviti  putem mejla: [email protected], slanjem osnovnih podataka (ime i prezime, datum rođenja, broj telefona i mejl adresa) ili lično u prostorijama lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica,  radnim danima od 07:30 do 15:30 časova.

Radna mesta koja se nude mladima u partnerskoj firmi su:

  • Radnik na poslovima kantovanja pločastih materijala;
  • Radnik na poslovima pakovanja proizvoda;
  • Radnik na poslovima obradnih centara za MDF profile;
  •  Referent nabavke;
  •  Magacinski radnik.

Realizacija projekta  odvija se kroz više faza a prva je raspisivanje javnog poziva za 40 zainteresovanih mladih Ivanjičana koji treba da se prijave do 11.06. 2017. godine.

Na samom početku 40 mladih osoba će proći set edukacija na teme veština za olakšano zapošljavanje, radne prakse, prekvalifikacije i dokvalifikacije, kao i upoznavanja  sa samom MATIS  kompanijom i njenim organizacionim jedinicama.  Nakon toga mladi koji budu prošli pomenute obuke predaće svoj CV partnerskoj kompaniji  „Matis“ D.O.O. Biće odabrano 20  najboljih koji će proći dvomesečnu radnu praksu, nakon toga kompanija će zaposliti minimum 10 mladih ljudi koji su  zadovoljili zahteve definisane opisom radnog  mesta.

You may also like...

2 Responses

  1. Cika Zika kaže:

    Prevedeno na srpski, kancelarija za mlade ce da obezbedi Matisu deset koji će da vuku palete sa daskama. Srljamo u progres po svemu sudeci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *