Malinari u četvrtak u Vladi

Predstavnici Asocijacije malinara Srbije sastaće se u četvrtak sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i premijerkom Anom Brnabić, kako bi našli rešenje i korak ka uređenju tržišta otkupa maline i kupine u našoj zemlji.

Malinari tvrde da će, usled vremenskih nepogoda koje su zadesile Srbiju ovog proleća, rod biti prepolovljen.

Prema rečima predsednika Asocijacije Dobrivoja Radovića proizvođači će,prevashodno, tražiti da se ispoštuje dogovorena akontna cena od 1,45 evra po kilogramu.

Znamo da je prošle godine izvezeno i do 40 posto manje maline, jer je rod podbacio, tako da nije imalo dovoljna Rolanda za inostrano tržište. Zamislite kako će tek biti ove godine kada je i do 50 odsto malinjaka uništeno.IL-radovic-dole-asocijacija-malinara-dobrivoje Malinari u četvrtak u Vladi Mi smo u okviru radnog tela uradili procenu da na 8 tona po hektaru najniža cena može biti 139,3 dinara, ispod toga nećemo pristati ni na kakve dogovore. Očekujemo da će predstavnici vlade i resornih ministarstava u četvrtak dati konkretna rešenja, pošto imamo saznanja da će pre toga održati sastanak sa hladnjačarima. – rekao je Radović.

Svi parametri govore da ovog crvenog voća neće biti dovoljno za izvoz, pa se proizvođači nadaju pristojnijoj ceni.

You may also like...

5 Responses

  1. Ljube kaže:

    Postovani, proizvodaci predlozena pocetna cena od strane dela preradivaca na sastanku odrzanom 17.06.2019 u min.polj.u Beogradu je 150,00 din sto ne znaci da se ta cena nece menjati u pozitivnom smetu zavisno od kvaliteta, kolicine i stanja na trzistu a svako drugacije tumacenje dovodi vas do spekulacija onih koji su nas varali prosle godine.Sto se tice odlaska u Vladu treba dogovoriti da Drzava “kupuje” malinu mozda ce to Dobrivoje jednog dana “uspeti”.

  2. Fica kaže:

    Gledamo u nebo i molimo se Bogu da nam sacuva ovo malo sto je preostalo maline,

  3. Rajna kaže:

    Malina treba da se klasira i da se razlikuje cena za dobar kvalitet i oni malinu u koju se ne ulaze mnogo. Cena realna je najmanje 200 din tako da u Vladi pokazite kulturu i dostojanstvo i borite se ne samo za sebe, vec za sve nas proizvodjace koji nismo povadili maline, a planiramo ukoliko se nesto ne promeni u nasu korist!

  4. Darko kaže:

    Voleo bih da je i ovo istina, i da se on stvarno zalaže za interese poljoprivrednika, ali… mislim da nas vec godinama drzi “drzi na kratkom lancu”…. . Treba da odgovara i stoji iza svojih reči…on i svi do vrha, do velikog brata, pa bi tek tada krenulo na bolje…

  5. Darko kaže:

    Voleo bih da znam koja je svrha odlaska u Vladu i vodjenja pregovora o ceni? Godinama isti ljudi idu u vladu, obecavaju narodu svasta dok se malina ne dovede do branja a kada se zavrsi branje niko nije nadlezan… Ja kao proizvodjac maline molim doticnu gospodu da o nicemu vise ne pregovaraju jer cemo mozda bolje proci bez pregovora nego ako nas isti zastupaju…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *