Knjiga ”Dajići” Mirka Peruničića privukla ogromnu pažnju

Pred više stotina Ivanjičana sinoć je u Plavoj sali ivanjičkog Doma kulture promovisana knjiga „Dajići“ , autora Mirka Peruničića.

Izdavač je Dom kulture  a sponzori koji su finansijski pomogli štampanje knjige su kompanija Matis, Putevi iz Ivanjice, Tehnodrum Beograd i Progres inženjeing Čačak.

  • Knjiga zaslužuje punu pažnju i čitanje i da bude na polici u kući svakog domaćina sa Golije, ali i onih koji su daleko od zavičaja.-rekao je recenzent Emilijan Protić.

IL-dajici-promocija3 Knjiga ''Dajići'' Mirka Peruničića privukla ogromnu pažnju

Knjiga  „Dajići“ je svojevrsni vremeplov koji donosi radost novih saznanja,  budi uspomene na daleke pretke, na korene kojih se ponekad olako odričemo. Uz obilje istorijskih podataka i slika svakidašnjeg života ljudi pod širokim krilom Golije protekle decenije 19. i 20. veka , Peruničić je zaslužan što je na svetlost dana izneo i sa ljubavlju  stavio među korice svet na Goliji i pod Golijom, o kome se više usmeno pripovedalo, a retko pisalo. Da ostane i da traje.

O knjizi sun a ovoj veoma zapaženoj promociji  govorili gosti: general potpukovnik,  akademik, profesor doktor tehničkih nauka, Siniša Borović, istoričar Salih Selimović i protojerej stavrofor, Miroljub Marinković.

IL-dajici-promocija2 Knjiga ''Dajići'' Mirka Peruničića privukla ogromnu pažnju

Autor,  Mirko Peruničić, zahvalio se prisutnima i donatorima koji su nesebično pomogli izdavanje ovog dela i najavio novu knjigu o poreklu žena udatih u familiju Peruničić na čijem istraživanju već radi.

Posetioci promocije duže od  sat vremena uživali su uz odlomke iz knjige koje je čitao novinar Milanko Bošković, pesme sa Golije i izlagnje uvaženih gostiju.

You may also like...

1 Response

  1. ZORICA DAJIC kaže:

    Srdacan pozdrav,
    Nase prezime je Dajici i voleli bi da narucimo knjigu.
    Zorica i Radivoj Dajic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *