Fudbaler Borca otišao u manastir

Dušan Đorđević (20), nekadašnji fudbaler čačanskog Borca napustio je fudbal, a razlog je gotovo neverovatan – otišao je u manastir Zočište kod Orahovca na Kosovu.

Roditelji mladog desnog beka nisu zadovoljni sinovljevom odlukom i smatraju da je iguman ovog manastira, otac Stefan uticao na Dušanovu odluku. Pre nego što je doneo odluku o odlasku u manastir, Dušana je pogodio raskid s devojkom, a nije dobijao previše šanse u prvom timu Borca.

Otac Slaviša kaže da je njegov sin Dušan oca Stefana upoznao upravo preko svoje bivše devojke Mirjane.

IL-Otac-foto-N.-Bozovic Fudbaler Borca otišao u manastir

Slaviša Đorđević

Išao je od decembra prošle godine nekoliko puta s njom u manastir Zočište na KiM. On se vraćao, trenirao u Borcu iz Čačka, i sve je bilo u redu do pre dva meseca, kada je otišao i postao iskušenik u tom manastiru – priča Slaviša Đorđević.

Neposredno pre toga, u klubu su, prema rečima roditelja, primetili da se nešto dešava s Dušanom, ali su mislili da je to zbog raskida s devojkom.

Dušan je bio nezadovoljan  prostorom koji je dobio u timu. Odveo sam ga u Borac i pitali smo da li možemo da potražimo drugi klub, ali su nam rekli da na njega računaju u budućnosti – priča otac.

Nedugo zatim Dušan je otišao u manastir.

Posetili smo ga pre dva dana. Nisam prepoznao svog sina. Mnogo je smršao, rekao nam je da smo mi đavoli, a i sestru je izvređao. Strašno! Supruga i ja smo svakog dana na lekovima za smirenje. Očajan sam. U tom manastiru su tri sveštenika i Dušan kao jedini iskušenik – rekao nam je Slaviša.

Slaviša  Đorđević, koji se 1999. godine sa svojom porodicom iz Obilića doselio u Tavnik kod Kraljeva, kaže za “Blic” da su njihove sumnje da im je sin vrbovan od igumana produbile poruke koje su pročitali u Dušanovom telefonu.

IL-zociste Fudbaler Borca otišao u manastir

Manastir Zočište svetih vrača Kozme i Damjana

Kada smo ga posetili pre mesec dana, dao nam je telefon i rekao da mu više ne treba. Kada smo se vratili kući, počeli smo da čitamo poruke i ostali smo bez teksta.  Dušana je taj otac Stefan vrbovao!  Poruke sam odmah odneo u policiju u Kraljevu i prijavio slučaj. To sam isto uradio i u kosovskoj policiji. Međutim, dobio sam odgovor da je on punoletan i da može samostalno da odlučuje – kaže Dušanov otac, koji ne može da se pomiri sa činjeniciom da mu je sin izabrao drugi put.

Više puta smo pokušali da kontaktiramo sa ocem Stefanom, ali se on nije javljao.

Bivša devojka povezana s crkvom

Kako je ispričao  Slaviša Đorđević, bivša Dušanova devojka Mirjana, poznavala je nestalu studentkinju iz Mataruške Banje, Biljanu Đorić,  jer su bile docimerke u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici. Biljanini roditelji su za „Blic“ ispričali  da sumnjaju da je njihova ćerka u nekom manastiru, ali ni posle skoro godinu dana nisu saznali šta se s njom desilo.

Izvor: Blic-N. Božović

You may also like...

1 Response

  1. E svaka mu cast!
    Neka istraje u podvigu i da roditelji vremenom prihvate njegovu odluku sa preobrazenim pogledom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *