Promocija knjige pesama petnaestogodišnjeg Danila Zarića u ivanjičkom Domu kulture

Promocija knjige pesama petnaestogodišnjeg Danila Zarića održaće se u ivanjičkom Domu kulture u petak, 23. februara u Plavoj sali, sa početkom od 19 časova.

Danilo živi na Kušićima, u podnožju planine Javor i dečak je sa velikim i lepim snovima. On vežba svakog dana kako bi mogao da hoda kao i ostali dečaci, ali on radi još nešto što ostali dečaci njegovih godina ne rade – piše pesme. Njegovi snovi su toliko veliki i lepi da moraju da se podele sa drugima – zato Danilo piše pesme. Njegove pesme su kao ptice, moraju na slobodu, ne mogu da budu zatvorene u kavezu njegovog srca.

Svoju zbirku od 41 pesme promovisao je na Sajmu knjiga u Beogradu 2022. godine, i pored uspešne promocije doživela je svoje drugo Srpsko-Rusko izdanje, kao i treće Srpsko- Jermensko izdanje koje je promovisano u Ruskom domu u Beogradu.

Ali Danilovi snovi neprestano rastu i iza njih se legu mlade ptice, nove pesme koje žele na slobodu, među ljude i zato Danilo poziva sve ljubitelje lepe poezije i sugrađane da prisustvuju promociji.

Na književnoj večeri Danila Zarića govoriće: kreator zbirke Mile Đorić, Danilov učitelj Milan Parezanović, predsednik udruženja Srbski kulturni centar Beograd Milorad Đošić, Danilova nastavnica srpskog jezika i književnosti Mirjana Jovančić i naša uvažena pesnikinja i pisac Ljiljana Bralović. Pesme će pored autora Danila čitati dramski umetnik Rade Maričić, Magdalena Pantović, učenica OŠ” Kirilo Savić” iz Ivanjice  i Danka Zarić iz OŠ “Major Ilić” Kušići.

 

 

IL-zaric-major-ilic- Promocija knjige pesama petnaestogodišnjeg Danila Zarića u ivanjičkom Domu kulture

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *