Od danas u Domu zdravlja Ivanjica savremeni digitalni rendgen (VIDEO)

Završeni su radovi na rekonstrukciji radiološke službe u ivanjičkom Domu zdravlja, koji je zahvaljujući resornom Ministarstvu, dobio savremeni rendgen aparat. Naime, preko projekta “Hitan odgovor Republike Srbije na Covid-19” Ministarstvo zdravlja izdvojilo je 153 hiljade evra za digitalni RTG aparat, dok je lokalna samouprava dala 11 miliona dinara za renoviranje prostorija u radiološkoj službi. Direktor Doma zdravlja u Ivanjici, Nikola Karapetrović, istakao je višestruki značaj novog aparata.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, pohvalio je ažurnost i spretnost zaposlenih u Domu zdravlja koji su na konkursu resornog ministartsva uspeli da obezbede ovako vrednu donaciju i najavio je nove kapitalne investicije u ovu zdravstvenu ustanovu.

il-rendgen Od danas u Domu zdravlja Ivanjica savremeni digitalni rendgen (VIDEO)

Lokalna samouprava je u ovoj  godini nabavila administrativnu opremu u vrednosti od 3 miliona dinara, odvojila je oko 20 miliona za plate zaposlenima i blizu 9 miliona  za konsultantne specijaliste koji pružaju zdravstvenu zaštitu Ivanjičanima.

il-rendgen1 Od danas u Domu zdravlja Ivanjica savremeni digitalni rendgen (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *