OŠ ”Mićo Matović” iz Katića učesnik konferencije ”Škola novca za osnovca”

Osnovna škola „Mićo Matović” iz Katića, drugu godinu zaredom, jedina je iz Moravičkog okruga koja učestvuje na konferenciji „Škola novca za osnovca”, realizovanoj  u saradnji Erste banke sa Ministarstvom prosvete, Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, 20. novembra u Beogradu. Predstavili su projekat „Moje potrebe i želje”, sprovedenom u prethodnoj školskoj godini.

IL-Mico-Matovic-Katici-konferencija- OŠ ''Mićo Matović'' iz Katića učesnik konferencije ''Škola novca za osnovca''

Kroz niz edukativnih, praktičnih i kreativnih radionica učenici su naučili razliku između potreba i želja, racionalne i impulsivne kupovine, shvatili na koji način marketing i emocije utiču na kupovinu, naučili kako se odgovorno odnositi prema novcu i pametno upravljati finansijskim resursima. Opis, tok i rezultate aktivnosti učenika koordinatori su predstavili učesnicima konferencije.

403408874_672222675018207_8819190240612803862_n-1024x698 OŠ ''Mićo Matović'' iz Katića učesnik konferencije ''Škola novca za osnovca''

Dalji planovi škole vezani su za nastavak uključivanja finansijske pismenosti u programe nastave – i dalje podržani od strane Ministarstva prosvete, Erste banke, Školske uprave Čačak na čelu sa Slađanom Parezanović i direktorom  škole Vojislavom Milovićem, koji su prepoznali značaj finansijskog obrazovanja učenika i odgovornost škole kao institucije da u tom edukativnom procesu, pored porodice, ima presudnu ulogu.

IL-Kolektiv-OS-Mico-Matovic-Katici- OŠ ''Mićo Matović'' iz Katića učesnik konferencije ''Škola novca za osnovca''

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *