Dom zdravlja Ivanjica obeležio slavu lekara – digitalni rendgen do kraja godine, nov krov u 2024. (VIDEO)

Ivanjički Dom zdravlja obeležio je praznik  Svetih vrača Kozme i Damjana, svetitelja i lekara koje slave kao zaštitnike svoje profesije. U prisustvu sveštenika, zaposlenih, predstavnika lokalne samouprave i gostiju obavljen je slavski obred sečenja kolača, a potom i upriličeno posluženje. Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović iskoristio je priliku da obiđe pripremne radove za postavljanje digitalnog RTG aparata, čija je vrednost 153 hiljade evra i finansiralo ga je Ministarstvo zdravlja. Kako bi aparat mogao da funlcioniše bilo je potrebno dodatno opremanje dve prostorije za koje je lokalna samouprava iz budžeta izdvojila 12 miliona dinara.

Digitalni rendgen u funkciji bi trebao da bude od 15. decembra.Lokalna samouprava u saradnji sa rukovodstvom Doma zdravlja maksimalno se zalaže da u što kraćem roku reši i dugogodišnji problem prokišnjavanja zgrade i neadekvatnog grejanja.

il-slava Dom zdravlja Ivanjica obeležio slavu lekara - digitalni rendgen do kraja godine, nov krov u 2024. (VIDEO)

Lokalna samouprava je u ovoj  godini nabavila administrativnu opremu u vrednosti od 3 miliona dinara, odvojila je oko 20 miliona za plate zaposlenima i blizu 9 miliona  za konsultantne specijaliste koji pružaju zdravstvenu zaštitu Ivanjičanima.

il-slika1 Dom zdravlja Ivanjica obeležio slavu lekara - digitalni rendgen do kraja godine, nov krov u 2024. (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *