Nevreme u Ivanjici: Grad uništio malinjake, voda odnela puteve

Jako nevreme praćeno gradom i olujnim vetrom zahvatilo je u popodnevnim časovima ivanjičku opštinu. U selima Opaljenik, Kušići, Deretin, Bojanovići,  grad je obeleo malinjake i naneo ogromnu štetu. Obilna i jaka kiša na području Katića, Močioca i Prilika izazvala je velike posledice na putnoj infrastrukturi.

IL-poplave-brusnik-devici- Nevreme u Ivanjici: Grad uništio malinjake, voda odnela puteve

Po rečima predsednika opštine Ivanjica, Momčila Mitrovića, još uvek se ne zna kolika je zapravo šteta koju je nanelo popodnevno neveme ali je činjenica da je ostavilo velike posledice.

IL-brusnik-puzovic-momcilo- Nevreme u Ivanjici: Grad uništio malinjake, voda odnela puteve

-Preciznije podatke imaćemo nakon izlaska komisije na teren. Palo je mnogo kiše, bilo je i grada u jednom delu naše opštine, tako da situacija nije dobra. Mi smo već pretrpeli ogromne štete od prehodnog nevemena a ovo sada je dodatno uništilo puteve i poljoprivredno zemljište.  Krenućemo u sanaciju ali iskreno ne znamo odakle da počeno jer je putna infrastruktura na čitavoj teritoriji u veoma lošem stanju. Dobili smo pomoć države, ali moraćemo ponovo da im se obratimo jer su posledice katastrofalne i ne mogu se rešiti sredstvima iz lokalnog budžeta.  Za početak rešavaćemo najhitnije deonice u nadi da će se vreme stabilizovati i da će nam, kao i do sada, država pomoći da saniramo posledice nevremena.-rekao je Mitrović.

IL-Guca-grad-naslovna Nevreme u Ivanjici: Grad uništio malinjake, voda odnela puteve

Meteorolozi najavljuju padavine do petka a malinari u jeku sezone strahuju kako za svoje zasade tako i za puteve kojima transportuju maline, a koje je voda odnela.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *