Ivanjica/Arilje – Niska cena malina oterala i radnike – Na oglase za berače retko se ko javlja (VIDEO)

Ivanjica/Arilje – Ovogodišnja niža akontna cena malina uslovila je i niže dnevnice od prošlogodišnjih pa se poljoprivrednici bore i sa manjkom radne snage. Za razliku od prošle sezone kada su berači mogli da zarade i preko 1000 evra, sada se dnevnice kreću od 2000 do 4000 dinara. Zato će i pored mukotrpnog rada mnogi zasadi ostati neobrani.

Sa početkom sezone branja malina u ivanjički i ariljski kraj dolaze berači iz raznih delova Srbije. Ove godine zbog niže dnevnice mnogi su odustali, ali ima i onih koji su i ove sezone ispoštovali gazde kod kojih su prethodnih godina bili zadovoljni uslovima.

IL-Dobrace-maline- Ivanjica/Arilje - Niska cena malina oterala i radnike - Na oglase za berače retko se ko javlja (VIDEO) IL-branje-malina- Ivanjica/Arilje - Niska cena malina oterala i radnike - Na oglase za berače retko se ko javlja (VIDEO)

Proizvođači ističu da i sa cenom od 240 dinara beru samo zato što moraju, a ministartstvo poljoprivrede svakodnevno radi na postizanju dogovora između otkupljivača i proizvođača koji bi odgovarao svima u lancu proizvodnje malina.

IL-Sinpeks-txt-600x100-banner- Ivanjica/Arilje - Niska cena malina oterala i radnike - Na oglase za berače retko se ko javlja (VIDEO)

You may also like...

2 Responses

  1. Dušan kaže:

    U Arilju 240 rsd,u Leskovcu 160rsd!!

  2. Milomir kaže:

    I to im je puno. Prosle godine niko nije rakao ljudi ovo je nerealna cena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *