Ivanjica – Mirjanine slike imaju dušu i bude neizrecive emocije (VIDEO)

Ivanjica – Dom Mirjane Cukavac iz Ivanjice prava je riznica umetničkih dela kojima je ova talentovana slikarka posvetila 30 godina života. Inspirisana svojom varošicom Ivanjicom i tradicionalnim motivima, Mirjana je počela da stvara u četvrtoj deceniji, i iako je menjala svoj stil ljubav koju je satkala u svoja umetnička dela daje im posebnu vrednost. U trenucima mira sa četkicom u ruci i bojama ispred sebe Mirjana uglavnom crta ljude, ali ističe poznatu meksičku slikarku Fridu Kalo kao nepresušnu inspiraciju.

Mirjana je do sada imala dve uspešne izložbe u Beogradu i jednu u Minhenu, a svoje radove prodaje preko sajta umetnicka-radionica. Ipak, ona ističe da je posvećen um oslobođen od svih trivijalnosti ključan za lepotu umetničkih dela.

IL-Frida-Kalo- Ivanjica - Mirjanine slike imaju dušu i bude neizrecive emocije (VIDEO) IL-Mirjana-Cvetkovic-umetnica- Ivanjica - Mirjanine slike imaju dušu i bude neizrecive emocije (VIDEO)

Ono što se posebno ističe u opusu ove talentovane slikarke jesu dela sa verskim motivima, koje slika sa posebnim osećanjima. Iako Mirjane slike zaista odišu jedinstvenošću i krase mnoge domove van naše zemlje, u ovoj varošici institucionalno još uvek nije prepoznat značaj  njenih umetničkih dela.

IL-Beli-andjeo-Mirjana-Cvetkovic- Ivanjica - Mirjanine slike imaju dušu i bude neizrecive emocije (VIDEO) IL-Slikarka-Mirjana-Cvetkovic- Ivanjica - Mirjanine slike imaju dušu i bude neizrecive emocije (VIDEO)

You may also like...

3 Responses

  1. skaLa kaže:

    Prelepo!!Ako poznajete umetnika iz mladosti,onda je logično da je.Frida,njen alterego!

  2. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Šta je umetnostt?
    To je razumevanje stvarnosti življenja.
    Naša unutrašnja interakcija sa spoljašnjim svetom kroz simbiozu duše i emocije.
    Šta je život?
    Život je kopija umetnosti,
    To je neprestano treperenje između blaženstva uspehi i agonije neuspeha.
    Šta je smisao života?
    To je traganje za izrazom, izraz možemo dosegnuti kroz forme umetnosti.

  1. 07/04/2023

    […] U trenucima mira sa četkicom u ruci i bojama ispred sebe Mirjana uglavnom crta ljude, ali ističe poznatu meksičku slikarku Fridu Kalo kao nepresušnu inspiraciju, prenosi Info Liga. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *