Raste broj divljih deponija u Ivanjici – Jedino rešenje oštrije kazne (VIDEO)

Iako se na terioriji ivanjičke opštine poslednjih godina postavio veliki broj kontejnera, sve je više divljih deponija na koje nesavesni građani odlažu velike količine kabastog otpada. Trenutno je u prigradskim naseljima i okolnim selima registrovano 20 divljih smetlišta, a iz Javnog komunalnog preduzeća kažu da iako oni pokušavaju da ih saniraju, jedino dugoročnije rešenje jesu kazne za građane koji odlažu otpad van predviđenog mesta.

Kontejneri namenjeni za kabasti i reciklažni otpad nalaze se u garaži Javnog komunalnog preduzeća, ali Ivanjičani i pored toga radije otpad odlažu na deponije.

IL-deponija-2 Raste broj divljih deponija u Ivanjici - Jedino rešenje oštrije kazne (VIDEO)

Dvilje deponije predstavljaju jedan od najvažnijih ekoloških problema ne samo u Ivanjici, već u čitavoj Srbiji. Iako se iz republike odvaja značajan deo sredstava za njivovu sanaciju, tek promenom svesti pojedinaca možemo osigurati zdraviju životnu sredinu.

IL-deponija- Raste broj divljih deponija u Ivanjici - Jedino rešenje oštrije kazne (VIDEO)

You may also like...

4 Responses

  1. Milica kaže:

    Prvo krenuti uz reku i pisati svima kazne… Narocito strugarama kojr su se prosirile na recno korito… Onda svaki dan krenuti ka nekom selu i videti gde se prave deponije….

  2. Petar kaže:

    Resenje je da komunalni inspektor obuje gumene cizme i izadje na teren. Iz kancrlarije se ne radi taj posao

  3. Darko kaže:

    Raste broj deponija a znatno se smanjuje broj stanovnika…. izgleda ne idemo u pravom smeru.

  4. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Ivanjica i zagađenje: Zašto po našoj Moravici i potocima plutaju fekalije, flaše i hemikalije !
    Pravni status voda uređen je Zakonom o vodama, a prati ga niz podzakonskih akata, pravilnika i uredbi.
    Samo primeniti zakon.
    „Mišljenja sam da bi sprečavanje ili smanjenje zagađenja voda bilo moguće ukoliko bi se u potpunosti sprovodile definisane mere, kao i ukoliko bismo se ekonomski i ekološki ponašali prema rezervama voda”,.
    Potrebno je, smatra L.G, raditi i na „kontinuiranom podizanju svesti stanovništva” i edukaciji kroz „različite akcije o značaju vodnih resursa za život i ograničenosti raspoloživih količina kvalitetne vode”.„Na kraju bih dodala, da nam vodni resursi život znače i zato ih sačuvajmo za pokoljenja koja dolaze.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *