Zašto smo zaboravili da sneg ima svoju lepšu stranu (VIDEO)

Ivanjica – Zašto smo zaboravili da sneg ima i svoju lepšu stranu?  Još samo starije generacije pamte kako su nekada  glavne ivanjičke ulice, sa prvim pahuljama, postajale sankališta.

Hroničar Raško Nešovanović se priseća dečijeg smeha i graje koji su se orili gradom prepunim omladine, željne uživanja u snežnim čarolijama. Nije im bilo teško  ni da pešače više od 6 kilometara kako bi imali što duži i strmiji spust. Na stotine bobova, sanki i takozvanih čelaca jurili su  niz Javorsku, ulice Boška Petrovića, Milojice Nikolića, a  najmlađi su birali lakše staze poput Ravane.

Dečijim maštarijama nije bilo kraja pa su pored sankanja često organizovana i nadmetanja u grudvanju a rivali su bili dečaci iz devojčice iz susednih ulica. Snežno Belić, snežne kućice i tuneli samo su neke podrazumeanih dečijih aktivnosti u to vreme.

IL-VS Zašto smo zaboravili da sneg ima svoju lepšu stranu  (VIDEO)

Danas su ulice prazne, sneg se pominje isključivo kada stvori komunalne i infrastrukturne probleme, deca žive virtuelno detinjstvo pokraj kompjutera, a razočaran današnjicom Ivanjicu je napustio i Sneško Belić.

IL-dete-Kusici-sneg- Zašto smo zaboravili da sneg ima svoju lepšu stranu  (VIDEO)

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *