Milanu iz Ivanjice hitno potrebna naša pomoć

Kako bi Milan Rabrenović iz Ivanjice, čija borba sa autizmom traje 21 godinu, imao šansu za kvalitetniji i zdraviji život, potrebno je 54000 evra za šest terapija matičnim ćelijama i šest ozono terapija, bez troškova smeštaja i transporta do bolnice u Turskoj.

Po rečima majke Danijele Rabrenović taj iznos je za njih nedostižan, a zbog Milanovih godina to je zadnja šansa da nešto učine.

„Miki se sve više povređuje i situacija je jako teška, kako za njega, tako i za našu porodicu. Već sedam meseci ne spava po čitavu noć, a nastupi besa i autoagresije sve su učestaliji. Pre nedelju dana je polomio zidnu lampu jednom rukom i isekao dva prsta, često se ujeda za ruke do krvi, udara po licu, a ima i loš apetit. Svi njegovi napadi dolaze iznenada, kao i plač koji ponekad traje satima. Kao majka kojoj to sve razdire dušu molim sve ljude dobrog srca da se uključe u našu borbu i olakšaju patnje mom sinu.“- izjavila je za InfoLIGU majka Danijela Rabrenović.

Prema njenim rečima kod dece koja su bila na lečenju u Turskoj napredak je vidljiv već posle prve terapije.

“Jedina šansa da naš sin Milan bude bolje je odlazak u kliniku koja se nalazi u Turskoj na tretman matičnim ćelijama. Potrebno je da odradi 6 terapija. Na svaka 3 meseca se rade po 2 terapije. Za prvi odlazak u kliniku nam je potrebno 18.000 eura za 2 terapije. Za ukupno svih šest, potrebno je da sakupimo 54.000 evra. To je bez putnih troškova, bez smeštaja tih 15-20 dana koliko ostajemo tamo. Sredstva za Mikijevo lečenje se skupljaju preko fondacije Budi Human. A pošto je nemoguće da Milan putuje avionom jer je nepredvidiv, mi moramo ići kolima o svom trošku i za putne troškove i smeštaj skupljamo preko namenskog računa na Milanovo ime.” – kaže majka Danijela.

Podsećamo, naš sugrađanin Milan ima dijagnozu autizma, teži oblik i sklon je autoagresiji. Ima skraćene tetive zbog kojih hoda sa povijenim kolenima, a do sada je imao osam različitih operacija. Od opterećenja je počela i kičma da mu se krivi, pa mu je svaki korak preveliki napor.

Milanu možete pomoći uplatom novca preko fondacije Budi human, a i uplatom na račun 35205903102482685162 ili na depozitni račun 205-9011007275271-04 na ime Danijela Rabrenović.

il-milan-budi-human Milanu iz Ivanjice hitno potrebna naša pomoć

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *