Dva dana se probijali kroz metarske smetove da Tomislavu dostave neophodne lekove (VIDEO)

Ivanjica – Dva dana trajala je prava drama na putu za zaselak Salevići gde su se uputile službe lokalnog Crvenog krsta i Civilne zaštite kako bi zavejanim ljudima dostavili neophodne lekove. Satima su probijali snežne smetove a onda su im se na putu našle i fizičke prepreke.

Meštanima koji zapadnu u ’’belu nevolju’’  humanost ovih ljudi je od životnog značaja.

Tomislav Salević je ostao je bez neophodnih lekova ali i bez mogućnosti da dođe u Dom zdravlja jer je put do kuće potpuno zavejan. Pozvao je u pomoć lokalnu samoupravu a kada su danas pokucali na njegova vrata, kaže sunce ga ogrejalo u sred zime.

IL-Sneg-u-Salevicima-pomoc- Dva dana se probijali kroz metarske smetove da Tomislavu dostave neophodne lekove (VIDEO) IL-Tomislav-Salevic- Dva dana se probijali kroz metarske smetove da Tomislavu dostave neophodne lekove (VIDEO)

Iako je sneg prestao da pada borba sa smetovima u zabačenim delovima ivanjičke opštine gde mahom žive stari i bespomoćni, svakodnevna je. Nedostaju lekovi, hrana, topla odeća, pa se lokalna samouprava maksimalno trudi da preko nadležnih organizacija dostavi neophodno.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *