Treći memorijalni turnir ”Heroji Moravičkog okruga” u Ivanjici (VIDEO)

Sindikat srpske policije organizovao je u Ivanjici treći memorijalni turnir pod nazivom „Heroji Moravičkog okruga“ u znak sećanja na policajce stradale na području Kosova i Metohije i u zoni kopnene bezbednosti od 1998. do 2000. godine. Tom prilkom nastradali su i Duško Đoković, Duško Gligorić, Aleksandar Savić, Cvetan Jovanov i Radojko Milovanović u čiju čast se ovaj turnir i igra.

Memorijalni turnir otvorio je predsednik Skupštine opštine Ivanjica, Vladimir Bojanović, istakavši da je obaveza svih nas da sačuvamo uspomene na nastradale koji su ostavili neizbrisiv trag za slobodu ove zemlje.

il-memorijalni-turnir Treći memorijalni turnir ''Heroji Moravičkog okruga'' u Ivanjici (VIDEO)

Lazar Ranitović, predsednik Sindikata srpske policij, rekao je da se ovim turnirom iskazuje poštovanje herojima koji su za našu bezbrižnu sadašnjost  dali svoj živote i da Sindikat nikada neće zaboraviti poginule kolege niti njihove porodice. Na ovogodišnjem turnitu učestvovalo je šest ekipa.

Nakon svečanog  otvaranja, predstavnici policije, opštine Ivanjica i porodica nastradalih uputili su se  do centra grada, gde su položili vence na spomenik poginulima u ratovima od 1991. do 2000. godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *