U nedelju tradicionalne ”Pesničke vatre zlatiborske”

Tradicionalna kulturna manifestacija „Pesničke vatre zlatiborske“, deveta po redu, biće održana u nedelju 9. oktobra u 18.30 časova na Zlatiboru.
Ove godine, u slavu Molijera (400 godina od rođenja), vatru će na Šumatnom brdu, upaliti Vladimir Pištalo , dobitnik Povelje „Pesničkih vatri zlatiborskih“ za svoje celokupno književno delo, koju dodeljuje Skupština opštine Čajetina. Nakon paljena vatre na Šumatnom brdu (18.30 časova), manifestacija se nastavlja u Kulturnom centru Zlatibor (19.15 časova) gde će se u čast Molijera i dobitnika Povelje održati prigodan kulturni program.

U okviru programa učestvovaće pesnici koji borave u Beogradu na Međunarodnim susretima pisaca, a u čast Molijera publika će videti predstavu „Žorž Danden“ ( režija: Nemanja Savković) u izvođenju Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja (20.00 časova, Kulturni centar Zlatibor).

Pozivnica-2022_pesnicke-vatre U nedelju tradicionalne ''Pesničke vatre zlatiborske''

Prva pesnička vatra, pre devet godina zapaljena je u slavu 200 godina od rođenja Ljermontova, a potom je vatra paljena u čast Dantea, Šekspira, Milutina Bojića i Vladislava Petkovića Disa (na stogodišnjicu njihove pogibije u 1. Svetskom ratu) , Vuka Stefanovića Karadžića i Desanke Maksimović, Bertolda Brehta, Čehova i Dostojevskog.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *