Lučani: Opštinsko veće donelo odluku o ceni grejanja i povećanju broja dece u vrtiću

Opštinsko veće je danas održalo svoju sednicu na kojoj je predškolskoj ustanovi „Naša radost“ odobren za 20 odsto veći broj upisa dece u vrtić, što dozvoljavaju propisani zakonski okviri i kriterijumi nadležnog ministra. Ovakva oluka je doneta u cilju smanjenja liste čekanja i povećanja obuhvata dece u jaslenim i vaspitnim grupama. U izveštaju o radu predškolske ustanove za prethodnu školsku godinu se navodi da je realizovan plan za 23 jaslene i vaspitne grupe, što je ukupan obuhvat od 540 – toro dece u Lučanima i Guči sa 58 zaposlenih. U godišnjem planu rada ustanove za ovu godinu, koji je takođe Veće usvojilo, navodi se da su dve dograđene sobe u Lučanima stavljene u funkciju, što je omogućilo značajno veći prijem dece, čime je značajno smanjena lista čekanja sa 120 na oko 20 toro dece za prijem u vrtić. U Guči je počelo renoviranje objekta predškolske ustanove i deca su privremeno izmeštena u Dom trubača do kraja godine, kada se očekuje završetak radova.
Veće je donelo odluku o ceni usluga isporuke toplotne energije korisnicima naseljenog mesta Lučani za predstojeću grejnu sezonu a čiji isporučilac toplotne energije je preduzeće „Milan Blagojević – Namenska“. Ovom odlukom je utvrđena cena grejana, za stambeni prostor 122,39 din/m2 za poslovni prostor 306,00 din/m2 bez PDV-a, s tim što korisnici stambenog prostora plaćaju grejanje 12 meseci a ostali šest meseci po navedenim cenama. Veće je dalo saglasnost i na cene toplotne energije za naseljeno mesto Guča a čiji isporučilac je JKP „ Komunalac“ i to: 194,33 din/m2 za stambeni prostor a za poslovni prostor 291,50 din/m2 bez PDV-a. Popust od 10 odsto će dobiti sve redovne platiše a u slučaju otkaza korišćenja toplotne energije korisnici koji koriste grejanje u zgradama plaćaju naknadu u visini od 30 odsto od cene grejanja.

il-Lucani Lučani: Opštinsko veće donelo odluku o ceni grejanja i povećanju broja dece u vrtiću
Većnici su na sednici doneli i izmene odluke o opštinskom budžetu za tekuću godinu koje se odnose na investicije koje se zajedno finansiraju republičkim sredstvima. Iz republičkog budžeta je tako ukupno dobijeno 78 ,8 miliona za brojne investicije, i to za bazen, kotlarnicu, projekat energetske efikasnosti, dečiji vrtić, program ličnog pratioca…
Doneta je i odluka o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene kojom se formira, organizuje, oprema, osposobljava funkcionisanje jedinica civilne zaštite opšte namene na našoj teritoriji. Veće je donelo i odluku o obrazovanju specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje opštine Lučani, koje se obrazuju za potrebe aktiviranja alarmnih sirena u slučaju da izostane daljinsko upravljanje sirenama.
Imenovana je i Konkursna komisija za sprovođenje izbornog postupka za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave. Naime, nakon izbornog postupka za načelnika Opštinske uprave koji sledi, komisija će sastaviti listu od najviše tri kandidata koji ispunjavaju propisane uslove za izbor načelnika i dostavlja Opštinskom veću na konačno odlučivanje.
Na današnjoj sednici je doneta i izmena odluke o realizaciji budžeta a koja se odnosi na učešće opštine za usluge socijalne zaštite osobama sa invaliditetom u vidu ličnog pratioca a u vrednosti od 4.3 miliona dinara. Takođe, donet je i rebalans budžeta poslovanja JKP „Komunalaca“kao i rebalans JP „Dragačevo putevi“ za 2022. godinu. O svemu napred navedenom, konačnu odluku će doneti Skupština na sednici koja je zakazana za petak, 14. oktobar.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *